úterý 29. prosince 2015

BILANCE 2K15 A TIPY DO NOVÝHO ROKU

A je po všem. Kapří hlavy vyvařený, tuny bramborových salátů zahučely ve vortexu našich trávicích traktů a vy jen sedíte s cukrovím (který jste neupekli vy) u stromečku a marně přemítáte nad tím jak je možný, že pokaždý je ten nejlepší záměr totální fiasko.

Ano, letošní rok, kterej bohudíky uplynul poměrně rychle bych charakterizovala každoročním sysifofským snažením mojí maminky o to dát mi skvělej dárek. Jak se jí to od mojí puberty nedaří je až komický, letos jsem dostala bezvadný prostěradlo (česká kvalita, značka "šťastný domov", koťátko v logu, všechno hrálo do karet) kupříkladu, žel bohu maminku ani ve snu nenapadlo, že ta moje nová postel je dvakrát tak větší než studentský singl lůžko. A tak je to se vším.

Ale v roce 2015 se stalo i spousta dobrého:
Třeba náš instagram.

Přijetí faktu, že život je Braník.

Přijetí statusu vožralý ženský.

Žít jako meme.
Pokořily jsme smažený čtyřboj U Houmra, vykradly tombolu na mysliveckým bálu, Daniela se snažila pokořit vaječnou metu, já jsem objevila Automat Svět (skoro), a zamilovala se do Vršovic, dokonce několikrát: v Drahokamu a v Kohinorce. Vršovická jídelna fungující továrny na patentky mě dokonce inspirovala k výstavě.

Hannah začala žít Berlín i mimo zdi Berlína, Daniela nám všem ukázala porozchodovou gatsropravdu a Pakočka (teda já) zažila nejvíc glamraut ve městě. Díky Hannah teď všichni víme, že v životě je jediná konstantní hodnota: Dallas.

I v roce 2015 jsme byly věrný Ikee a já jsem se odvážila dokonce až na Valašsko (s odskočením do YOLOmouce), abych tam v nejlepší společnosti jako čestný host z Prahy koštovala domácí slivovici. Daniela pokořila chlebovou metu a lásku k LIDLu s námi a s vámi sdílel brněnský Belmondo, aka Robin Kvapil.

Naše pití se nám v roce 2015 stalo takřka profesí a dotáhly jsme to dokonce do luxusních barů v centru a Hannah přispěla svýma alko-smoothies do dějin lokální mixologie jako neúnavná barová Bar-barella. 


Zažily jsme spoustu cestovatelských bizárů: v Ostravě (kde jsme prezentovaly náš upřímný životní styl na Pecha Kucha) nebo jako každoročně v Kutné Hoře. Daniela dokonce mimo republiku zažila na vlastní kůži jaký by to asi bylo soutěžit v Prostřenu.

Naštěstí život není Prostřeno a je to moc dobře, ujišťuje nás Hannah a Streetfood Festival a já zas vyzkoušela jaký to je být veganem en-plain-air. No a pakliže přemýšlíte nad silvestrovským občerstvením Daniela ví co je jasná volba.
Jo a taky jsme vařily- v Zenitu, Neustadtu, v Klubu AVU a pro PE-PO.

A uspořádaly jsme párty roku na Cargu kde proběhla dobročinná tombola, kterou nikdo nerozkradl. Uff!


Foto kredity: Yoshimi Yokoyama, Valentýna Janů, Štěpán Petr, webky, mobily a zrcadlovky Daniely, Jany a Hannah.

A co v roce 2K16?

VAŘIT A PÍT S KONOPÍM
Protože když vás život připomíná scrollování Nihilist Meme je rozhodně lepší tohle než tohle.
BEDEKR NÁDRAŽEK DÍL DRUHÝ

Protože kde jinde získáte víc životní moudrosti? A internet se nepočítá. Zkuste to radši tištěně s Vágusem- tady.

NOHY V TEPLE A ZUBY V CAJKU
Protože nechceme zít ve lži a víme, že na nový zuby si v novým roce sotva vyděláme a že nastydlej močák je noční můra. Radši si za zbylý drobný koupíme festovní fusky tady.

BECHEROVKA
První pomoc, poslední pomazání, aperitiv, digestiv, nápoj lásky, elixír nesmrtelnosti, zapíjení smutku, kolik třešní tolik višní, český zlato, olympijská medaile kategorie "Vožralá ženská", všelék a bylinná moudrost. I v roce 2016 budeme žít jako Jan. V mým případě teda jako Jana.

GRILOVANÝ KUŘE
Je novej burger.

BOJACK HORSEMAN
Protože v únoru bude nová série!

A CO SILVESTR?
Pakliže vám "život chutí ako nám" nebo nás chcete zhejtovat živě a nebojíte se našeho bublinama vytříbenýho sarkasmu stavte se za náma na lodi cargo gallery. Možná budou i chlebíčky! Víc info tady. A třeba dojde i na trošku tý silvestrovský restaurační zábavy:

A HLAVNĚ, AŤ JE ŽIVOT POŘÁD RAUT!

(a trochu česká crazy komedie, což už vlastně je)
VAŠE PAKOČKA (názory a tipy se až na pár výjimek nemusí shodovat s názory redakce)

P.S. Kdo by měl zájem o fungl nový fialový prostěradlo 90x200 vyměním za lahev Becherovky.

3 komentáře:

  1. Holky, i ve 2k15 jste byly super a chic a v roce následujícím budete ještě gastropůvabnější. Díky, bavím se s vámi

    REDH0T

    OdpovědětVymazat