úterý 9. června 2015

ÚČASTNÍK ZÁJEZDU

Minulý týden jsem se stala účastníkem zájezdu. Strávila jsem se svojí maminkou a bratrem dovolenou v hotelovém resortu na Rhodu, pochopitelně all inclusive. Posměšné poznámky mých kamarádů a zděšené výrazy ale nejsou na místě. Já si to totiž užila se vším všudy. Stačilo sedět a pozorovat. Ale hlavně nenápadně.

Jako milovnice Prostřena jsem si tak užila týden intenzivního reality show nášupu. Akorát že s tím rozdílem, že jednotlivé díly jednoho kola nemůžete pauzovat, do půl hodiny neskončí a se soutěžící z ústeckého kraje se můžete fyzicky srazit třeba u stolu s ovocem, kam chodí zásadně jen pro banány.  Společenská stratifikace ubytovaných v našem resortu ale zdaleka nebyla tak jednoduchá, jak by jste si mohli představovat. Rodinek s dětmi byla většina, to je pravda. Starších rodičů s dospělými dětmi (my byli v rozpětí 29-39-70) tam taky bylo pár. Elegantní i méně elegantní manželé, překvapivě i mladé zamilované (i méně zamilované) "hip" páry, skupinky postarších dam, měli jsme i gay couple a dokonce i jednoho černocha! Jednonohého vozíčkáře jsem brala už jen jako extra bonus.


Skupinu, kterou jsem ale nejhůř snášela, byly děti. A to především děti pohromadě stolující spolu bez dozoru rodičů. Ačkoliv fakt nerada fotím lidi bez jejich svolení, tyhle dvě oběti jsem si nemohla odpustit.
Představte si, že rezignovaně sedíte a koukáte na tohle.

S tím, že každé ráno ještě rezignovaněji koukáte na tohle a přemýšlíte co dnes k snídani.


Problém bufetů je totiž ten, že ačkoliv se snaží vypadat co nejbohatěji a nejštědřeji, je to v podstatě neustále to samé. Sice doma denně snídám ovesnou kaši nebo vajíčka, ale je to moje volba a hlavně - udělám si to sama. Tady mě zoufalost dohnala i ke kombinaci vajíčka s marmeládou, se kterým se suverénně vytasila moje maminka. Puberťák ve mně chtěl sice ignorovat tuhle variaci, ale navzdory kulisám jsem si vzpomněla, že jsem dospělá žena a zkusila to. Za mě teda moc dobrý!

Zjistila jsem, že mi opravdu vadí každý den po delší dobu jíst něco, co mi připravuje někdo jiný. Moje terapeutka by dodala, že je to další z mých pokusů o kontrolu...třeba jo, ale prostě to tak je. Asi jsem už fatálně překročila Rubikon a nerada jím kuřecí, týden v kuse no name vejce a banány. A nedávám hranolky. Krokety nikde nebyly.

Ale abych bufetu nekřivdila, dvě věci musím právem ocenit. Výběr zeleniny a řecké jogurty. Fronty byly většinou před masem a sekcí s těstovinami (ta byla stálicí), takže jsem si v klidu mohla míchat salát.
Ukázka mého jídelníčku:

No a pak ten jogurt. Já vím, že z toho většina z vás nebude omdlévat blahem, protože žijete v bludu a překapaný jogurt přes utěrku vás doma nikdy nenapadlo zkusit. Blázínci. Hustý jogurt s kompotem a medem je prostě takový to slovo, co nesnáší Pakočka. (foodporno)

Byly ho tam mísy. MÍSY!

Sice na Rhodu, ale stále jakoby doma. Kluk ve tričku STAY ZMRD mě doslova dojímal. Nosil ho i na pláž <3
Letíme zase za rok. Ano, do stejného hotelu. Uvidíme se tam?  

9 komentářů:

  1. Vajíčka s marmeládou :))
    Já v poslední době začal taky více snídat vajíčka (takřka obden), ale nějak mi to nesedí k mému dalšímu rannímu rituálu - kávě. Budu to muset nějak sehrát...

    Lukáš
    http://www.ajlaffesn.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhlety zájezdy se snaží být strašně kchůl, ale je to navoněná bída. Já osobně bych do těchto destinací nikdy nemohl zavítat. Je to opravdu něco pod mojí úroveň. Jídlo patří do kategorie - plebejské hody, lidé patří do kategorie - plebs na dovolené. Z těch fotek na mě čpí ta typická česká umaštěnost. Sám jezdím do nejraději do Švýcarska, tam se o člověka lépe postarají, sundají mu kabát, když jde do restaurace a nikoho neuráží, že je z norka nebo lišky! A samozřejmě nepotkal jsem tam jedinou zamindrákovanou feministku jako zde. Vítězslav Ivičič - www.czechfashionisto.com

    OdpovědětVymazat
  3. ummm? nezajímavější článek bejt nemohl (pardon, ty vajíčka s marmeládou-hardcore úlet)?

    OdpovědětVymazat
  4. Omg :-D jo, to samý bylo v TR a EG, párky bez masa, vajíčka a noname salámy...
    A obědy? Po dvou tejdnech jsme mysleli, že začneme kvokat... a kuře s rejží v letadle, nebyla šance to sníst :-D bleah

    OdpovědětVymazat
  5. trošilínku o ničem :/

    OdpovědětVymazat
  6. uplně o ničem, nafrněnost na druhou...

    OdpovědětVymazat
  7. Není nad vlastní stravu ...
    Rhodos - Lindos, denně čerstvá lokální zelenina a ovoce za pár eur. Ryba na pláži za 15 a víc nepotřebujete.

    OdpovědětVymazat
  8. Sklouzlo to jenom po povrchu.Článek o ničem.

    OdpovědětVymazat