čtvrtek 26. března 2015

MBPFW: FASHION RAUTING

Foto: Martin Faltejsek
Museli byste žít bez internetu, abyste nevěděli, že se o víkendu konal Prague Fashion Weekend. U nás o víkendu naopak zvítězilo gastro- fotily jsme vtipný recepty na gril (už brzo se můžete těšit) a v neděli jsme musely mít navaříno guláše a napečeno nádivky pro regiment hipsterů na jarní bleší trh v Meet Factory. Adam Katz (jeden z nej streetstyle fotografů vůbec) měl teda dost smůlu a bohužel nás neměl šanci zachytit jak se nonšalentně vznášíme v kreacích na pomezí nedbalé elegance (Daniela) a popelnicové extravagance (Pakočka). Škoda pro něj. Nicméně co bychom to byly za rautové královny, abychom si nechaly ujít závěrečný večírek (a dvě skvělý přehlídky).
Přehlídky vynechám a odkážu Vás na Modeschau radia Wave, ale rautu vás neušetřím. Od toho nás máte. A není zač.
Sushi!
Musím říct, že moje letošní rautová sezona se nese v duchu dramaturgie, kterou bych se nezdráhala nazvat překvapivou. Jistě to odstaroval Jeden svět. Módní víkend ovšem (jak je te móda bláznivá) nezůstal pozadu. Závěrečný dýchanek pořádaný ve spolupráci s magazínem InStyle (který jsem si navzdory vehementním hosteskám nevzala, zato mi mladá bláznivá herečka Jenůfa Boková nastrkala do kabelky spoustu vzorků šamponů) měl všechny atributy finálního decentního večírku módy. Vzduchem se nesly fláky od Rihanny a Beyoncé v podání ztepilé černé laně v dlouhých flitrovaných šatech, diskrétní červené přítmí znemožňovalo ukázat nedokonalosti pleti (v neděli všichni ocení) a dobře vystopovat číšníky roznáčející víno. Móda boduje.
Nejeden z hostů se se mnou radil ohledně té správné strategie, kterou se ukázalo být stání na jednom místě a vyhlížení číšníka a nonšalantní úchop čehokoli. Jediný co od rautů v Lucerně zásadně neberu je červený víno. Děkuju, radši knihu. Mohli jste sáhnout po bílým, cuba libre, gin tonicu proseccu nebo vodě (která nás svojí sklenicí a plavající jahodou mátla). Za sebe oceňuju klasické bílé a gintonic (to je prostě salát a základ mé diety). Mezi čísníky s pitím jste sem tam mohli zhypnotizovat sympaťáky s jídlem. Samozřejmě- všechno bylo maximálně maličké a sofistikované.
Malou smrt mi způsobila miniaturní zvěřinová terina (5 ks) a paštiková makronka (nevím, dál). Po konzultaci s číšníkem jsem neváhala sníst ani mini ředkev, která ovšem byla prý spíš na ozdobu (ale bezva jedlá).
Velká smrt (a smršť) nastala zhruba necelou hodinku před koncem večírku. Jestliže před tím byla frekvence nošení jídla a pití v mezích veškeré decence, před jedenáctou nastal zvrat a čísšníci kmitali jako rozhlas po drátě. Nevím jestli to bylo úbytkem lidí a celebrit, ale najednou jsem měla pocit, že dvě ruce a jedny ústa jsou málo a že nás Bůh, blázínek, taky mohl stvořit dvouhlavé a čtyřruké. Přišlo sushi. Sushi ve formě kuliček. Přišly pralinky Lindt. Rozhodně doporučuju tyhle dva komponenty konzumovat dohromady. Jedná se o zásadní rautový poznatek. Je to jako jíst čokošku s wasabi. Těsně před koncem večírku (ať jste na tom jakkoli musíte odejít včas) jsem měla pocit, že jsem se stavila v zologický a snědla denní příděl potravy lachtanů a opic dohromady. Na módní akci opravdu povedená strategie, kdy se Vývařovna nají a modelka zůstane štíhlou.
A naprosto bez ironie sobě vlastní tenhle raut, kterej připravilo SOHO hodnotím deseti makronkama z deseti a budu se upřímně těšit na podzimní týden módy. No a na závěr přinášíme tematickou písničku:


Všechny fotky jsou od Martina Faltejska, který atmosféru fashion weekendu krásně zachytil tady.

P.S. Kromě pralinek Lindt se nám dostalo i mini brownies a mini pina colada řezů, který chutnaly jako devadesátky. Mňam.

Žádné komentáře:

Okomentovat