čtvrtek 12. března 2015

JEDEN SVĚT: ŽIVOT JE RAUT!

Tak jsem odstartovala rautovou sezonu. Minulý týden jsem sice úspěšně doma prozevlila s pivem a seriálem Looking zahájení lidskoprávního festivalu Jeden Svět, nicméně zakončení jsem si ujet nenechala. Můj rautový timing většinou nezklame a dle našich výpočtů byla devátá hodina naprosto ideální čas (po ceremoniálu a filmu, žádný zdržování, my jsme dneska přišli na víno a večeři). Bohužel nás po vstupu do Mramorovýho sálu pražský Lucerny čekalo zhruba v kostce tohle (a mraky lidí):
Rautový fail: všechno zmizelo za 25 minut a na nás zbylo už jen pivo a víno a slané tyčinky
Rozhodli jsme se tedy večer začít (i ukončit) vínem, přehlédli jsme jak pivo, tak to bílý a zarputile se vrhli na "tohle víno červený z Lucerny, který je děsnej bolehlav" a rozhodně jsme se toho nebáli. Zásadní věc je přesná metodologie: střídačka u stolku s vínem, abyste tam nebyli podezřele často a nonšalantní popadnutí dvou kelímků je samozřejmost. Abyste měli ruce volné eventuálnímu jídlu (jsou chvíle kdy i salsa a paprikový chipsy zachrání váš večer) musíte mít propracovaný tzv. "pyramidový systém", kterým zároveň regulujete pitný režim (názorná ukázka níže):
Pitná pyramida je základ každého rautu!
Absolutním organizačním twistem bylo promítání ve 22.00, tedy jak po ceremoniálu, tak po rautu. My jsme se rozhodli věnovat pití a okázalým nenáviděním small-talku jakožto žánru. Opravdový "plot-twist" nastal někdy po desáté, když BYL RAUT NEČEKANĚ DOPLNĚN! Obložené tácy, ŘÍZKY, kuskus, ovocný i těstovinový salát. Oceňuju organizační humor a smysl pro nečekanost, je vždycky fajn, když vás ještě něco na rautu překvapí. Top večera byl kupodivu ovocný salát (k červenýmu vínu to byla taková moje osobní sangria) a variace na chačapuri/burek/listový kapsy se zelím a uzeninou. Mimochodem, schovat gastrošku s řízkama pod tác s listovým pečivem nebyl zas tak clever tah- řízkové odhalení bylo rychlé, Lumíre, můžeš na sebe být patřičně hrdý a dostáváš rautovou hvězdičku!
Jinak obsluha na baru v Lucerně byla jako vždy otřesná, ale asi tak stejně otřesná jako naše nemístný vtipy. Takže jedna jedna.
Nečekaná dějová zápletka!
Jinak bych vás ráda ujistila, že jsme byli vkusní a že jsem zahájila sezonu se ctí a se dvěma ukradenýma skleničkama v kabelce. Tahle sezona bude dobrá, cítím to!

Žádné komentáře:

Okomentovat