středa 11. března 2015

CO MILUJU V IKEA

Všichni milujeme Ikeu a kdo tvrdí, že ne, lže si do kapsy. V Ikee mám jasně daný program: nejdřív se projdu všema těma pokojíkama, bytama, vyzkouším postele, zajdu si do bufáče a někde mezi poslední postelí a první masovou koulí úspěšně zahodím seznam NEZBYTNÝCH VĚCÍ (kterej sám o sobě už obsahuje asi padesátou deku a lacinej polštářek a popadesátý ztracenou vývrtku- taky se vám tak ztrácí vývrtky?), který nutně potřebuju a pro který tam jedu a vrhám se do kompulzivního brakování celýho suterénu až po ten divnej rožek se zbožím s vadou.
Nicméně exitují jisté produkty a jistý sortiment, který je prostě srdcovka. Neříkám, že si ho koupím pokaždý (taky jsem se během těch let co jezdím do Ikey naučila odolat těm mini plyšákům za 19 kč), to bych se utopila v barevným plastu a podle počtu otvíráků na konzervy a vývrtek by si hosti mohli myslet, že mám sklony k masovýmu vraždění maskovaný do švédskýho designu. Je tu nicméně sezam signifikatních produktů, které mě provázejí/provázeli mojí životní poutí. Tady jsou:
Panáky pro děti a jejich popisek. Nelze to nemilovat, nelze tím nevybavit domácí bar. Cítíte se při pití panáků tak nějak maličko nepatřičně, asi jako když jdete v botách z dětskýho oddělení tancovat do gaybaru.

Tohle je čistá roztomilost vhodná taky na panáky. Samozřejmě pro ty majetnější, za porculán je třeba si připlatit.
Sada KALAS je pro mě srdcová. Připomíná mi moje stěhování z Barrandova na Vinohrady a mojí kamarádku a nejlepší spolubydlící Veroniku. Měly jsme KALAS misky a příbory, samozřejmě na denní užití. Ukrojí to i řízek. Když se Veronika vdala a odstěhovala, Kalas zmizel. Ještě teď mě někdy překvapí, když po otevření příborníku nevidím ty barevný plastový hady (tuším, že maličko změnili design, původní Kalas příbory byly takové zvlněné). Myslím, že si je budu zase muset dokoupit. Mimochodem, ty příbory mají bezvadnou ergonomii a misky a talířky - jak píše sama Ikea- jsou ideální i na večírky. Za mě určitě, vždycky jsem měla pro plasty v kuchyni velkou slabost a vůbec nemyslím jen dětské nádobí.



V dětským oddělení vždycky objevím nějakou praktickou novinku- jako třeba protiskluzový talíře. Sice to vypadá jak sada pro vašeho domácího mazlíčka, ale vám to vadí? Takový nádobí na blbý dny, kdy vám padaj věci z ruky a rozbíjíte všechno co potkáte se hodí. 
 Můj must have na léto je tohle. Protože TOHLE.
Jeden z mála produktů z Ikea, který mě natolik zahambuje svojí jednoduchou geniálností, že si návod na použití musím před každým použitím pečlivě hledat na youtubu.
Nomen omen (a klasickej Ikea marketing, když nůžky, tak barevný a rovnou 3, příště si je rozhodně koupím, to se hodí...nebo ne?)
A o zábavná jména v Ikea nikdy nebylo nouze- tohle je top Vývařovna produkt od jejího vzniku. Kdo z nás nikdy nebydle na bytě s Flundrou, ať hodí kamenem. Nebo Pokalem.
Další z dlouhodobých Ikea love-stories je série POKAL a jejich ikonický Pokal 35 cl, který potkáte nejn v úplně každým bytě, ale i v každým druhořadým baru, hospodě, restauraci a tak dál. Tak kdo by nepokalil, že.
Jedna z nejhezčích kuchařek. Já jsem samozřejmě hrdou majitelkou, děkuju, Hannah.
A moje NEJVĚTŠÍ GASTRO PLEASURE. Ne, nejsou to masový koule. Je to Princeznin dort. Pamatujete si ho ještě v zeleným provedení? Miluju to.

Ach můj bože, mám pocit, že potřebuju akutně do Ikey. HNED.
(screenshoty z http://www.ikea.com/cz/cs/ )

4 komentáře:

  1. ten dortík byl v zelené nejlepší a doteď nevím, jestli ten otvírák používám správně, vždycky i tak deset minut trvá, než ho nasadím na tu plechovku. asi bych taky měla mrknout na video :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tááákže jsem se rozhodla se s váma podělit o Pokal story, aneb jak Pokal letěl z vokna...
    Pokal upadnul blbý blondýně z pracky a samozřejmě se rozflákal po celý kuchyni, i jala se bloncka dojít pro pantofle (na blond docela chytrý, ne?)... Pokal uklizen, zameten a vyhozen... A druhej den milý bloncce nateklo chodidlo do velikosti nohy slona... Motolská chíra = otelený xichty, starej ouraz... kladenská chíra = otelený xichty, starej ouraz, bloncka zelená (vzteky nebo bolestí?) a tak jí s lítostí zatáhli do dveří...
    na lůžko ležíc na břiše byla obstoupena 3D řešenou sestrou, její lýtko bylo drceno směrem ke středu zemskému a smějící se doktor aplikoval umrtvovací injekci, která umrtvila svou neskutečnou bolestivostí (a pak bloncka pochopila, proč ta sestra tak asistovala) doktor- saďour řezal, seč mu skalpel stačil a po čtvrt hodině kuchání z něj vypadlo: "pani, já to nemůžu nalízt" (bloncka se odvážila směřovat svůj pohled na tu akci, no krve jak z prasete, díra v noze a milej Pokal nikde...) s pozašívaným chodidlem s mrtvou nohou bloncka jela domů vozem svým a vyházea veškerej Pokal, kterej se doma zjevil, neb jsou z toho pidi střípky a ty jsou kua zrádný...!!!

    Jinak nemůžu absolutně existovat bez Ikeáckejch koulí uprostřed návštěvy a párkem se posilnit po skončení nákupu (přesně řečeno čtyřma párkama v rohliku)... samozřejmě tam odtud mám dvacátou lžíci na boty, tak deset živejch kytek, svíčky co nevoněj po zapálení, ale jsou prostě kůl :-D
    Při posledním nákupu jsem musela svou zvrhlou touhu ukojit tunou lepítek, bločků a balících nesmyslů... A taky maj boží náplasti :-D roztomilý a hlavně NEDRŽEJ!

    Ikee zdar =o)

    OdpovědětVymazat
  3. Můj nový must have from Ikea je párty sada na výrobu hotdogů. za 20 eur dostaneš 32 párků, 32 rohliků, 4 pixly smažený cibulky - zbyde a pak se dá žrát samotná.aaach, kečup, hořčice, okurčičky a sofistikovaný papírový ubrousky na ty hotdogy. Využito na kolaudaci bytu..dokonalá věc..samozřejmě jsme k tomu pili z ikea skleniček, nebyl to pokal, ale bylo to hezky barevný. Miluju Ikeau v Drážďanech..vybavila můj novej byt a nasytila mých 10 hladových spolukolaudantů :)
    Kris

    OdpovědětVymazat
  4. Ty barevný mističičky a zmrzlotvořítka jsou skvělý, někdy tam pro ně musím... dík za připomenutí! Už mám doma spoustu plyšových krys...

    OdpovědětVymazat