čtvrtek 22. ledna 2015

JEN TADY USPOKOJÍTE SVŮJ FRITOVACÍ FETIŠ: PIKANT GRIL PALMOVKA

Jednou z obědových možností poblíž televize, kde pracuju, je Pikant gril. Pojďme tedy společně proniknout do útrob této perverzní perly Palmovky, známé rovněž jako Kuřátkárna nebo Pipi gril.


 1# Že se jedná o podnik přímo myšelínské úrovně svědčí hojný počet hostů. Potkává se tu řada palmovských kultur, subkultur i nekultur různých tvarů (výjimkou nejsou ty korpulentní..) a barev. Většina položek na menu začíná přídavným jménem smažený.

 2# »Šťastná Aorta« menu: Smažený květák s kaší patří v Pikantu mezi poctivé stálice. Kaše je domácí, nepytlíková a tak hustá, že v ní stojí vidlička. Možná by stály i vidle, ale ty v redakci nemáme (Receptář se dělá v externí produkci..), takže jsem to nezkoušela. Květák 30,-, kaše 25,-.

V Pipi grilu se řídí zlatým pravidlem v omastku vše musí plovati jak to bylo při povodních v Karlíně léta páně 2002 možno viděti. 

Kolu Zero jsem si objednala, protože nesmírně dbám na štíhlou linii. Neasi.

 
3# V Pikantu nicméně myslí i na zapřisáhlé popírače kultu smaženosti. Moje oblíbená volba je rizoto ala školní jídelna (55,-, za příplatek 10 Kč posypou Gran Moravia), docela ujde třeba i kaťák nebo čili kon karne (79,-).

Pomyslným kaviárem mezi nesmaženými pokrmy v pikantu jsou bezesporu kuřecí jatýrka s rýží (59,-).


4# Ani movité televizní hvězdy, které si jinak libují v přepychu, nedovedou odolat vůni segedýnu z Pikantu. Sice se špatně odstraňuje z Rolexek, ale některé vášně zkrátka vyžadují nejvyšší oběti.



5# Pokud se chcete aspoň zdánlivě přiblížit zdravosti, je tady salátový bar. Můj tip je okurkový nebo těstovinový (oba 14,-/100g). Bohužel bývají jako všechno dobré v životě dost rychle pryč...


6# Šumivé produkty vybraných odrůd zajišťuje v Pikantu sodovkárna Kalabria. Já jsem si na Rockolu ani Uni Oranž nikdy netroufla, ale vy se o to jistě můžete sebevědomě pokusit.


7# Pikant milují Palmované napříč generacemi i pro jeho útulný posez. Starší generace mohou konzumaci vydatné krmě tak např. příhodně spojit s testem hybnosti nově pořízené endoprotézy.
 
 8# Podnik je plně klimatizován a rozhodně vás tu nečeká žádný zásadní tepelný diskomfort - když pomineme návaly horka po přežrání se anébo situaci kdy je zrovna leden, mínus dvacet a fronta sahá až na ulici.


9# Díky pečlivé práci týmu nástěnkářů se v průběhu čekání na tukovou šlehu můžete plně informovat o rozkvětu podnikání v blízkém okolí či se rovnou objednat např. na pedikúru či přihlásit ratolest na kroužek.

10# Index žaludečních vředů: 3/5

P.S. Své zážitky s tímto prvotřídním podnikem neváhejte sdílet v komentářích!

4 komentáře:

  1. Když jsem byl jako zpravodajské ucho / krajánek na Primě na stáži, kolem oběda se nějam jezdilo zprávařským autem a pak se tam v klídečku sedělo nad kompletním menu a ještě s kávou po obědě. Na takový lifestyle bych si zvykl, kdyby to tehdy v té redakci nebylo jeden velký namyšlený kretén vedle druhého (že, Ondřeji) a nějaké rychlovky nebo nedejbože dovážky a takeouty se nepěstovaly...

    OdpovědětVymazat
  2. Ta ruka s bílými nehty by mě dovedla uspokojit :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Hele a ty teda jako teď děláš v televizi, jo? Měla bys o tom víc psát, si myslim. Ček by to ani nepoznal:)

    OdpovědětVymazat
  4. Jediný a pravý Pipi gril je na metru Vysočanská!

    OdpovědětVymazat