sobota 10. ledna 2015

HANNAH V LONDÝNĚ XII: HOUSES OF HACKNEY

Můj pobyt v Londýně je tentokrát u konce, opět, a tak chci shrnout gastrokolečko, čtverec nebo prostě geometrický útvar, ve kterém jsem se od srpna pohybovala.

Pracovala jsem v kavárně Hatch - Homerton. Na Londýn nejvíc velkorysý prostor, co jsem tu zažila. Všechen nábytek na prodej, v rohu má Ben svůj barber's corner, nahoře desk spaces to hire. Nejlepší šéf, nejvtipnější Katya, nejmilejší zákazníci, největší množství pain au chocolat, co jsem kdy v životě snědla. 

Každou směnu s Katyou bych mohla rozdělit do tří úseků:

- TIME FOR CAKE
- TIME FOR SHOT
- TIME TO CLOSE

To mi bude chybět, stejně jako naše pubertální balení zákazníků z nudy. Pulled Pork Guy, co pije stejně jako já soy americano a podle mě i Pitchforku dělá moc hezký písničky, Alex, stavbyvedoucí od vedle, protože bych přeci byla hrozně pozadu - Katya a instalatér Ian se už docela vymykají kontrole, zvlášť potom, co se jí neúspěšně snažil opravit kolo, no a samozřejmě Double Espresso, Švéd, o kterého jsme se vždycky dohadovaly.


Když jsem nebyla v Hatchi, dávali jsme si se spolubydlícím Joem kolečko po Chatsworth Road, údajně poslední nezávislé londýnské hlavní ulici. Začíná se vždycky ve Sparu, který nabízí z 90% lokální produkty. 


 Spar, nekecám.


Po Sparu následuje kafíčko v jedné z asi deseti kaváren. A pak Chatsworth Fruit and Veg:

Další na řadě je Clapton Pond a supermarket s coffee stand a lavičkama venku. Přesně takhle by supermarkety měly vypadat.


No a samozřejmě Clapton Craft. S Joem si oba ujíždíme na IPA, Indian Pale Ale. CC je vždycky tak na půl hodiny.


So East (London), right? Ale i přesto jsem já pořád já, a nevím, jestli je to v tomhle případě dobře. Chicken wings jsou moje nemesis, už roky (ODKAZ ZDE). A tenhle shop na Morning Lane je absolutně nejlepší. Znovu si to shrňme. Čtyři chicken wings za libru. Na chicken wings je absolutně všechno špatně. Nemůžu ani myslet etický původ masa. Pak to, v čem jsou obalené. A osmažené. No a samozřejmě uplatňuju gulášový poměr, kolik chicken wings, tolik mayo. 

Třeba tohle přiznání po letech a následné pranýřování tu mojí obsesi zastaví. Kéž by. 

 Turn left, kdybyste to nevěděli.

Nejoblíbenější fotka z celýho postu.

No, tak takhle bych asi shrunula uplynulý půlrok. 

Trochu nuda, ale pořádek musí být.

See you soon

xxx


4 komentáře:

  1. Páni, super :-)
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pani dekumeje prijjdémeé vših! Vaš Tranh Nguyen pritezas nashlenado!

      Vymazat
    2. Drž pec, bambus

      Vymazat
  2. to je boží report, ten Spar chci a taky bych někdy chtěla být takhle spokojená s prací. Okay, time for shot!

    OdpovědětVymazat