středa 19. listopadu 2014

PAKOČKY NEJEN PODZIMNÍ TIPY

Nejdřív jsem si chtěla sypat popel na hlavu a kát se za svojí blogovací pomalost, ale pak jsem si řekla, že tohle je spíš náš blog a jak si ho děláme je naše věc (a popel na hlavu tak maximálně na Popeleční středu). Dost rády a možná pravidelněji vám taky budeme vyvářet a k zaměstnání a dalším aktivitám je toho na pár křehkých bytostí až dost.
Ale fakt je, že už dlouho si syslím seznam věcí, který mě poslední dobou těší a vás by měly taky. Můžete to brát i jako tipy na vánoční dárky. Lepší než drátem do oka.

MANDLOVÝ OLEJ
Patří do mojí oblíbený kategorie multifunkčních olejů, do kuchyně spíše na sladká jídla, ale i saláty (bacha na množství, stačí málo) a do koupelny místo krému po sprchování. Madlový olej je součástí širokýho spektra kosmetických krémů, takže proč nejít k podstatě věci- přímo k oleji? Doporučuju na kolena a lokty. Já ho kupuju za cca.90 kč/200ml v gruzínským obchůdku se specialitama (Korunní ulice), ale myslím, že ho běžně mají i v arabských a asijských obchodech. Mimochodem, stejně jako kokosový by měl být vhodný k mlgání, jestli vám to něco říká. Jestli ne- google it. Já se na mlgání chystám, můžem udělat třeba nějaký mlgací happening.

Nejen, že jsme je stáhly o 2 sklenice, ale ještě jim ukradly fotku z FB. Šikovný.
Tři kluci dělaj (zatím) zeleninový vývary. Jednoduchý a jasný. A celkem hot (ty kluci i vývar). Prý nemáme psát, že nás uplatili rovnou dvěma sklenicema, jedna byla těsně před expirací a Daniela nám z ní udělala uvítací houbový rizoto. Tahle věc je prostě k nezaplacení obzvlášť pro všechny kdo mají rádi polívky a rizota (já). Pomalu se šíří do větší a větší distribuce (viz jejich fb a stánky) a je sice dražší než obyčejná kostka, ale je to vývar. Kdybych šla do Prostřeno pak jedině s touhle sklenicí, vlk se nažere a koza zůstane celá (a ostatní ať si klidně sladí víno cukrem krystal). Mimochodem, kluci už mají ve schvalovací laboratorní fázi další level- vývar kuřecí. Pro hnidopichy: vývar je opravdu jen vyvařená zelenina (45 minut) a koření, žádná sůl a už vůbec nic dalšího, vydrží zhruba 12 dní (zavřená). Dáváme jedna. A je to můj vánoční tip pro všechny arogantní vegany. Vývar s náma.

KNIHA NÁDRAŽEK
Vágusova bible pro všechny co maj rádi autentickou nádražku (nebo cokoli v okolí nádražní stanice). My, milovnice bufáčů, lahůdek a umakartových cukráren tohle nemůžeme nemít v přízni. Kvituju podrobné a ucelené hodnocení rozdělené do kategorií (pivo, ceny, jídlo, klozet, atmosféra, obsluha). Knížka je osobitá asi jako každá z nádražek a potěší každýho kdo rád jezdí vlakem, pije pivo a má rád záchody na petlici. Takže každýho. Ideální pod stromeček pro celou rodinu, no fakt. Kde tenhle limitovaný skvost seženete si můžete přečíst zde.

ZUBNÍ PASTA VINCENTKA
Kdo nechce mlgat může furt čistit. Moje úchylka na českou kosmetiku mě navedla ne tenhle lázeňský skvost z luhačovický minerálky s bizarní citrusovou příchutí. Je to jízda. Po koprovce nebo chlebíčku jako když najdeš. Samozřejmě nejlépe chutná servírovaná na zubním kartáčku Spokar. Kde tenhle objev roku dentální hygieny koupíte můžete zjsitit přímo na stránkách Vincentky.

MATEŘÍDOUŠKA OD PANDY

Podzim- pijem bylinkový čaje. Mateřídouška s pandou stojí asi šestnáct korun (Tesco) a je to můj kauf podzimu. V Albertu můžete sáhnout po babičce Růžence, ale tak čistá a dobrá jako pandička prostě není.

ALBERT BASIC ŽVEJKY, 19,90kč
Jakkoli se pořád ještě nemůžu rozhodnout jestli nový low row produkty "basic" spíš jo nebo ne tyhle žvejky patří do kategorie stokrát jo. Ukamenujte mě, ale jde hlavně o formu- taky vám to tolik připomíná ty paltíčka, který jste dostávali jako děti na Mikuláše do punčochy? Zároveň je to totálně čistý a sterilní. Nezkoušejte plato lámat- nefunguje to, použijte nůžky. Žvýkačky samotný jsou průměrný, ale tenhle podzim a zimu to bude moje bonboniéra číslo jedna, tedy hned po rumových pralinkách.

Žádné komentáře:

Okomentovat