středa 20. srpna 2014

INDIEMUSIC/SGR GLDR UVÁDÍ: VÝVAŘOVNA V OKÝNKU

Ty dvě vína na piánu (který kupodivu neni na ulici) fakt nejsou naše. A úsměv.
Jak určitě víte z našeho FB jedem tohle léto živě v okýnku Kobzovy kanceláře, které ústí na nádvoří jeho Cafe Naustadt (sorry za ten připečenej koberec, ale má to teď ten správně trampskej šmrnc).
Už jsme tu byly celkem třikrát v rámci hudebních letních večírku, který pořádá Indiemusic společně se SGR GLDR (což se mi ani za střízliva nikdy nedaří vyslovit na první dobrou, slušnej jazykolam, nic pro amatéry.)

Odstartovaly jsme táborovým buřtgulášem a pusinkama, pokračovaly koloniální červenou čočkou a flapjackama a přidaly i limonádu a naposledy- jak vidíte- jsme to hodily do klasiky: brsalát na chlebíčku, závin s matéklevelou a drink byl tentokrát limonáda o něco obohacená (vodka je správně).
A protože zítra je poslední možnost kdy nás vidět naživo vařit rozhodla jsem se vás trošku nalákat a zároveň si zabilancuju.
Několikrát jsme obě ztratily nervy, nadávaly u pečení (Daniela, já jsem předem věděla, že na takovýhle pečení nervy a šikovnost prostě nemám), POKAŽDÝ minimálně dvě věci zapomněly a zjistily to až na místě, nikdy jsme neměly nůžky ani lepenku, ale vždycky nervy (na pochodu). Taky jsme ovšem zjistily- že jsme schopné odhadnout množství pro více než 50 strávníků, že lidem chutná a ve finále to vždycky jistí pití (rozuměj alkohol), po které vždycky, ale vždycky roste hlad (kdo tohle nezná ten ať okamžitě opustí Vývařovnu). Milujem od tý doby chválení a začínáme víc chápat číšníky a hospodský. A ještě o maličko víc nesnášíme lidi. Teď se mi chce uplně napsat: Bohudíky, že zítra už bude konec, ale tak to není. Na zítřek se těším a protože bude poslední, užijem si ho. Takže jasný, že zase budem mít nervy na pochodu, ale bude to okýnková party jak má být A jak to tam u nás obvykle vypadá? Koukej:

 Detail na chlebíčky s brsalátem- Danielina letní variace bez vajec a s majonezou/jogurtem doplněná o báječnou šunku "vyválenou" v rozmarýnu.
Styling v low-key stylu. Ano, je to modrý toaletní papír (neparfemovaný, samozřejmě).
Šimonův smysl pro detail: citrony a limety se koupou v Club-Maté Kraftstoffu a vodce. Měly se fajn, vo tom žádná.

Lehké postižení a velká hrdost.
A teď ještě fotoromán o tom jak to lidem chutnalo:
Nikola a Mirín: počáteční nedůvěra (ano, dole opravdu plove kompotované třešeň)
Jde to!
LOL. Je to rozhodně jedna! Ledy prolomeny!
A nechyběl závin s klubovou klevelou, hodně vysmátej závin.
Takže zítra, tedy ve čtvrtek, jasný? Link na akci tady.
Fotky: miláček Šimon Holý (c)

P.S. Jo a mimochodem, Vývařovna je vždycky #nofilter a #nophotoshop, FOTKY NEUPRAVUJEME, sebe samozřejmě ano (rády se malujeme a taky rády nosíme sukýnky). Vývařovně to prostě sluší takhle. Na férovku.

11 komentářů:

  1. dobrý den, ceśké cebicek takovi chutná i veitnamcůum! Tranh

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drž hubu bambusáku!

      Vymazat
    2. komu takovi? dějukeme prjdte zac. Tranh

      Vymazat
    3. Drž píču, šikmovokej

      Vymazat
  2. Vypadá to dobře :) Prozraďte mi co je "klevela"?

    OdpovědětVymazat
  3. Jé sorry, ono je to v předchozím příspěvku. Tak už vím co to je a jdu si taky navařit klevelu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekujeme mi péćeme zace klevety na grilované. Tranh

      Vymazat
    2. Drž hubu a vrať se do džungle, žluťáku

      Vymazat
  4. Zprvu to s Tranhem bylo vtipné, ale teď když se tu s tím po stopadesáté realizuje pokaždé nějaký jiný blbeček, už to vyznívá dost nevtipně a trapně.

    OdpovědětVymazat