čtvrtek 17. července 2014

PRVNÍ PIKNIK S DVĚMA TŘETINKAMA A DVĚMA SEDMIČKAMA

Metaxa má letos v létě svítící koule. Oceníte po setmění a jedné lahvi.
Zní to jako nějaká úloha ve který se musí převádět míry, co? Tyhle úlohy jsem nesnášela, brr. Ale dvě třetinky tady znamenají Danielu a Pakočku, dvě třetiny Vývařovny a dvě sedmičky jsou dvě lahve pětihvězdičkový Metaxy, které jsme se rozhodly "degustovat" (opít se). Zbytek napsal sám život, jako vždycky.

Chtěly jsme si udělat piknik, pohodičku. Jenomže pršelo. Chtěly jsme vařit, ale byly jsme líný (já obzlášť) a Daniela měla plán na bezvadnou paštiku (protože jestli někdo na Vývařovně opravdu umí vařit jako z Alcronu, pak je to ona), ale večer před piknikem jsme se trošku zasekly v Neone (Daniela méně, já odjížděla na kole v půl šesté a všem doporučuju: od 3 střízlivět a pak jet domů po svých, zamávat z mostu na lidi na Bukáči, dát si guilty pleasure číze a spíte jako miminko). No a z jatýrek se tedy dělala pouze...jatýrka!
Kuřecí játra s granátovým jablkem
Ovšem Danielina jatýrka jsou esence jatýrek- byla měkká a kromě cibulky hojně podlitá (snad víc než my později) Metaxou.
No a jak jsme vyřešily počasí? No přece vystěhováním nábytku z Danielina obývacího pokoje!
Pizza Letná je kamarád líných odpolední
Ukázalo se to jako jeden z nejlepších nápadů, indoor piknik se vyrovná koupání v bazénu v oblečení.
A dokonce přišli i lidé. Ano, nepodceňujte tento velice důležitý komponent každé zábavy.
Řešíme horoskopy
Nakonec se jako tvrdé jádro pikniku ukázal náš miláček Šimon, Cakeový mudrc Míra Valeš jeden bad boy a jeden laureát (tedy už vlastě držitel, že). Stavilo se pár dalších dobrých kamarádů našich srdcí.
Tohle piknikové odpoledne se protáhlo do pozdního večera, padly čtyři celé pizzy, pánev jatýrek, pixla sušených rajčat, několik baget a dvě lahve metaxy. Taky pár pomerančů a několik krabiček cigaret, dva dortíčky z cukrárny Alchymist, sedm indiánků (král mezi zákusky) a lahev tonicu. A určitě ještě něco co si nepamatuju.
Zjistili jsme, že ty malý panáky po nalití Metaxy svítí a jak jsme vůči tomu zjištění byli zezačátku chladní, po první lahvi nás tahle neskonalá trapárna začala bavit.
Probrali jsme snad všechno- sexem se sklíčkem a bez počínaje, konfliktem na Blízkém východě konče. Tematicky od českého showbyznysu po náboženství. Kdybyste chtěli konverzační typy, určitě nám napiště (korespoňďák), máme pár tipů v rukávu. Například předčítání inzerátů mj. z věznic z mého oblíbeného ezo-lifestylového týdenníku.
A pointa? Když prší, piknikuj doma, rada jak z banánovejch rybiček Haliny, co? Ale co bystě chtěli, vždyť tu zábavu, tu si musíte udělat sami, tu vám nikdo nezařídí! A lamer tip od banánový rybičky Pakočky: když se ti nechce vařit, tak prostě nevař! A piknikujte v míru!
Poslední indián
světlušky


Přehoz z HM Home a lev salónu k nezaplacení

Nejlepší hostitelka! (tip: když jsi nervozní z hostí, prostě přidávej Metaxu)
Umčo



P.S. za piknikový gear a oblečky děkujeme H&M a H&M Home, za fotky Šimonovi a Bohu díky za to, že existují neděle a mírné kocovinky.)

2 komentáře:

  1. Sex se sklíčkem a bez? To asi potřebuju vysvětlit...Jinak za tip na bazén moc děkuju! Byla jsem a hodnotím velmi kladně! Indoor piknik vypadá taky výtečně. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přeložila jsem si to jako "skleněnku" na trávu :-)

      Vymazat