neděle 6. července 2014

HOŘICKÉ TRUBIČKY

Zatímco všichni jeli do Varů na oplatky já jsem si zajela do Hořic na trubičky. Byla to báječná volba. Nejen, že Hořice jsou rodným městem například takového velikána ilusionismu a machismu jakým je Pavel Kožíšek (jeho rodný dům jsme bohužel nenašli), ale samozřejmě místní trubičky jsou famózní a světoznámé.
Jako jeden z mála českých výrobků mají autenticky certifikovaný zeměpisný původ a nesmí se s touhle ochrannou známkou vyrábět jinde než v Hořicích a okolí.

Pro jejich historii rozhodně doporučuju jejich Wikipedii, už dlouho jsem neviděla tak obsáhlou a krásně zpracovanou jako je ta jejich, včetně receptů jak na trubičky doma i ve velkovýrobně!
První košt proběhl v cukrárně na náměstí- nic moc, chtěla jsem se dorazit indiánkem, ale nakonec na něj nedošlo (paní prodavačka se na mě soucitně podívala).
Až teprve kousek od centra je podniková prodejna (hledej znak veselé sovy s trubičkou) s pár stolky, kde si můžete koupit i dárkové krabičky s různými druhy na doma. Já nejvíc ocenila jemnou klasiku: trubičku pouze procukrovanou a se skořicí. Ani lískooříšková náplň není věru špatná, kupodivu jemná a nadýchaná a ne tolik tuková jak by se mohlo zdát. V cukrárně na náměstí jsem se odvázala a zkusila náplň kokosovou, bylo to celkem waikiki, ale na klasiku to nemá.
Cukrárna na náměstí "U Barborky"- obří indián na výloze sliboval blaho
Jinak jsou Hořice velmi malebné: město plné plastik s rozhlednou, obzláště bizarním domovem důchodců a krásnýma místama kam se jen tak ztratit. Jo, a jejich spolek přátel žehu je velmi aktivní!
Copywriting 2.0 Hořice vyhrávají!
Hit z Penny- Gigant. Aneb proč mají všechny velké nanuky v čokoládě sexuální podtext?

Pohoda!

1 komentář: