pátek 18. července 2014

DUBNOVÁ MALAGA

Čauky, jsem Hannah a jsem na Vývařovně nová! Ne, dělám si legraci, dávala jsem to tu kdysi před lety dohromady, ale vzhledem k mé delší odmlce jste na mě už možná zapomněli. 

Hannah na pláži. Jahody, kozí sýr a tuňák z běžného supermarketu. Kdyby se někdy česká lahůdkářství vyšvihla na podobnou úroveň...that would be great.

Jsem úplně v pohodě holka, co má ráda antropošku, techno a cestování a co nesnáší telefonování, sociologii a kretény, teda až na ty úplně největší, s těma chce totiž chodit, a všem místo pozdravu preventivně doporučuje, aby shořeli v pekle.

Mám tu nějaký fotky a pocity z Malagy, kde jsem byla v dubnu se Šimonem Holým, kterýho taky asi nejspíš neznáte, a jestli jo, určitě to není z těhle stránek. 

Šimon v naší kavárně. Koláči a čaji dává za jedna.

Hannah Saleh, slohová práce na téma "Mé prázdniny, 4. třída ZŠ":


Do Malagy jsem jela v dubnu se svým kamarádem Šimonem. Jela jsem navštívit kamarády, kteří tam žijí a mají byznys a už dlouho jsem jim slibovala, že se zastavím. Chtěla jsem si udělat pracovní dovolenou a tak jsem se bála vzít někoho s sebou, abychom se jen neváleli na pláži . Nicméně Šimon potřeboval dokončit své temné album Ř, a tak jsme se rozhodli jet spolu.

Letěli jsme z Berlína v pondělí ve tři odpoledne. Já šla předtím ještě na den do technosolárka, co se jmenuje Berghain. Asi jsem nepoužila dostatečný ochranný faktor anebo jsem tam byla moc dlouho, nevím, každopádně cesta letadlem na lačno mi pak úplně nesedla a málem mi během ní slezla většina kůže a vlasů. První pořádný jídlo toho dne byl kebab v devět večer. To je ironie, kterou skutečně vymyslí jen život (ten můj).

První tři dny jsme se procházeli, odpočívali, jedli, a koukali na Project Runway All Stars. Moc jsme se u toho nasmáli. Dostali jsme přezdívku Ajťáci a všichni kolem se taky moc nasmáli. Nám.

Moji malažští kamarádi mají obchod jamon.cz a očividně vědí, co dělají, a tak jsme se měli opravdu dobře (jinými slovy: plná penze). Myslím, že horší návštěvu ještě neměli, ale byli tak hodní, že nedali nic znát. 

Snídaně.

Dva kuchaři z jedné hradecké restaurace, co od jamon.cz bere jamon, tam přijeli na miniškolení, jak správně vařit španělskou kuchyni. To jsme si dali do trumpety. Tři druhy paelly k večeři a tak. 

Trhu v Malaze by Šimon zpětně, po zavedení nového hodnotícího systému, dal určitě za jedna a já taky. Všechno čerstvé, skvělé a komicky levné. Našli jsme si kousek od bytu kavárnu, kam jsme párkrát zašli na snídani a na kávu. Říkali jsme jí naše kavárna. Pak tam byl taky obchod s neonovým nápisem, kde měli španělské sladkosti, tam jsem byla jednou, maximálně dvakrát, ale i tady je na místě nejvyšší hodnocení.



Naši hostitelé, Jana a Lukáš, pak odjeli do Čech a my měli tzv. privát. Protože jsme se ale společensky unavili na party v Torremolinos, asi nejhorším party letovisku na světe, zbytek pobytu jsme jen pracovali jako šílení. Šimon komponoval a já psala a vymýšlela. Jana s Lukášem nám tam nechali kýtu jamonu a my ji samozřejmě, v našem rozkošném neumětelství, zprznili jak naprostá hovada. Ale jak říkám, jsou tak hodní, že se kamarádíme i nadále.

Poslední oběd. Jamon, chřest z trhů a pro Malagu typické sardinky.


Na to, jak moc jsme si to užili a odpočinuli si, jsem překvapená, kolik jsem toho udělala/vymyslela. A Šimon určitě taky. Tuhle informaci jsem ale dávám malými písmenky, protože informační hodnotou převyšuje a tím pádem rozbíjící celý článek.


Čůros namáčený do čokolády.


Co že jsme teda v Malaze udělali?
- Šimon přehodnotil, co bude na albu Ř, které dal dohromady v naprosto obdivuhodné rychlosti po svém návratu. Typněte si, kdo fotil přebal. Já. To je, co. Jaká je vaše nejoblíbenější písnička? Moje Give Me My Time Back, protože je depresivní a ze života.

- Nafotili jsme spolu dva fashion editorialy. Jeden, rádobyvtipnej, pro Freshlabels a druhý, trochu serióznější, pro H&M. Oba vyšly na Fashionbook.cz - najdete je tady a tady.

- Já dala připravila, se Šimonovo pomocí, svou část kampaně pro SALTHEAD, svěží a boží sprej na vlasy, který můžete koupit ve všech obou dvou pobočkách Freshlabels. Odkaz na stránku je tady a na FB prozměnu tady.

- A do toho jsem chystala natáčení svého prvního dokumentu, což je věc, která mě momentálně zaměstnává a těší nejvíc. 

Malaga je svérázné, autentické město, dovolenou jsme si velmi užili, počasí nás nezlobilo a vařili tam moc dobře. Už se těším, že přijedeme zas. 

Tak ahoj a zase za rok! 


V Malaze i na Vývařovně, LOL.











4 komentáře:

  1. Říkal jsem si v duchu, co je to za pěknou kamarádku na té fotce. Pak mě trochu zarazily chlupaté nohy, nepřítomnost prsou (ale v obličeji by to přesto pořád ještě šlo) a on je to Šimon....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nejsi sám:D

      achjo, na týhle pláži jsem se válela ještě před pár dny:(....a jako správnej prasák jsem si tam samozřejmě taky udělala piknik z místních surovin

      Vymazat
  2. Sím, co je to čůros? Ne, že bych to neochutnala. Aj ty malinký rybičky chci!

    OdpovědětVymazat