čtvrtek 16. ledna 2014

HANNAH V LONDÝNĚ XI: 5x SNÍDANĚ

Jako jste si na Natanovu superschopnost museli počkat až do konce první řady Misfits, jako se Meredith rozhodla pro general surgery až v řadě osmé, jako nekonečné vteřiny, než udělil Slávek Boura v Doremi jistý počet bodů, a možná ještě dýl, tak dlouho trvalo, než se vyhraním já. 

Ale je tu rok 2014 a já mám jasno. Už není nad čím přemýšlet. VIZUÁLNÍ, to je ta moje antropologie. Budou série fotek a budou videa. Věci, kde je důležitý obsah, sdělení, analýza, sledování procesu. Vysvětlovala jsem svý rozhodnutí několika lidem a jeden z nich mi řekl: když o tom mluvíš, úplně to zní jako úleva. Určitě je. A zároveň i velká radost a hodně nápadů.

Jsem na měsíc v Londýně. Čumíte, co. Měla jsem pracovat za barem, ale mám zničený koleno a tak je to passé. O to víc mám času na přemýšlení a učení se nových věcí, třeba na práci se svým báječným foťákem a na stříhání videí. Taky jsem se rozhodla přestat být rutinní - když si totiž něco oblíbím, nezkouším už pak nové věci. Minulou sobotu jsem si dala předsevzetí, že si každý den udělám jinou snídani. 


Neděle 12.1.
Jak vidíte podle světla na fotce, už bylo odpoledne až večer. Z Fabricu jsem dorazila domů v půl devátý, což je nic oproti Berlínu, ale na Londýn OK. Viděla jsem Mayu Jane Coles a taky jsem se úplně zbláznila do Dense & Pika (BOILER ROOM odkaz ZDE). Plněný croissant s vysmaženou slaninou, cheddarem a rukolou. Káva s mlékem a San Pellegrino červený pomeranč.

Pondělí 13.1.
Rozpečené croissanty, orange curd, espresso a mangové lassí. Na čtení Travel Almanac, můj nový nejoblíbenější časopis. Odkaz na něj najdete TADY.
A ještě nějaký pomeranče - track You're Not Good Enough od Blood Orange. Skvěle vystihuje mojí náladu posledních dnů, i když název tomu úplně nenapovídá.

Úterý 14.1.
Hummus, rukola, bílý chleba, olivový olej. Latté a jablečný džus. Alain de Botton na čtení, protože po TA jsem si chtěla přečíst něco dalšího o cestování.
Snídala jsem dost pozdě a abych dohnala to válení se, pustila jsem si DJ Tuca na rozvičku. Díky Turbanu za inspiraci.

Středa 15.1.
Opečený chleba s cheddarem a rukolou, creme fraiche s orange curd, espresso a pomerančový džus. Protože jsem chtěla pracovat už od rána po vzoru Míry Valeše, pána, co má pod čepicí, vzala jsem si k tomu počítač. Neudělala jsem vůbec nic. Za celej den. Někdy to tak prostě vyjde. 
Jo, vlastně jsem si Tenhle remix od Jimmyho Edgara pustila asi třicetkrát za sebou. Šla jsem do bazénu a nakoupit. Udělala jsem si burger a pak omáčku na těstoviny. Nechala jsem si nainstalovat Photoshop a Premiere. Napustila si vanu. Četla si. Nalakovala si nehty na rukách a i nohách, poctivě, hezky dvě vrstvy i ochranný lak. Vlastně nechápu, jak jsem to mohla všechno stihnout. Občas si říkám, že jsem asi superžena.

Čtvrtek 16.1.
Jak vidíte, dojídám zbytky. Zbytek bílého chleba, mozzarelly, a hummusu, k tomu omáčka na těstoviny, který jsem jsem si udělala litr - říkám jí protobolognese. Dělá se tak, že se osmaží mleté hovězí s nadrobno nasekanou cibulí a mrkví, přidá se rajčatová passata a bylinky a rozmixuje se. Pakočko, zab mě. Co se týče rukoly. Jsem tu v Londýně bez peněz takovým způsobem, že i lidi, co jsou ochotný pozvat mě na kafe, za mnou musí dojet, protože nemám na autobus...ale ve Waitrose jsem ochotná připlatit si za už umytou rukolu? No nejsem já kretén? Ale prostě ŽJJ (žiju jenom jednou), a tak nemám čas ani nervy to mejt.
Sice nemám na všechny časopisy, který bych si chtěla koupit, ale některý se válí v bytě, kde přebývám. Poslední výtisk Gentlewoman má v sobě i speciál o snídaních.
Janja Prokic dala včera na Facebook TUHLE písničku a já ji doteď nepřestala poslouchat. Písničku. Ale Janju na poslouchám taky, když jí potkám, samozřejmě.



7 komentářů:

  1. Super nápad. Snídaně mám sice fajn, ale moc se nemění. Asi budud kopírovat. Akras

    OdpovědětVymazat
  2. A milej článek+fajn fotky. A.

    OdpovědětVymazat
  3. To je super. Mile-míněnej článek a milý komentáře, mám z toh radost. Určitě to všichni zkuste. Já si udělala dva nákupy v průběhu a různě to kombinovala, hlavně nejíst to, co předchozí den.

    OdpovědětVymazat
  4. http://simplybreakfast.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Jé. Buď máš novýho chlapa, nebo jsi odkopla nějakýho starýho. Nebo nevím (c je správně). Protože poslední články jen kveteš! Spisovatelsky a ideami, teda. Moc se mi to líbí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aaaa, to je moc milý. Upřímně? Všechny tři věci. C je v tomhle případě skvělá a příznivá konstelace pro všechny věci, co chci realizovat. A Londýn.

      Díky moc :-)

      Vymazat
  6. Dobrý den, dobré chlapa najdeš v SAPA. Učime v českých hodinach českého jázýka učiteme se rýmy. Snad se toto vam táké za líbilo. Hezké odpoledne Tranh

    OdpovědětVymazat