čtvrtek 29. srpna 2013

LETNÍ ZASTAVENÍ PO GASTRO KRÁSÁCH ČESKÝCH

Léto asi končí, se s tim smiřme. Trošku si to tady s váma osvěžím tímhle výletnickým photostreamem. Z doby kdy ještě bylo mezi náma. Léto. Tak.
Zastavení první: Mníšek pod Brdy. Jak já trapně ráda říkám "Míšek podprdy". Ehm. No fakt jsem to napsala. Au.
Cukrárna na náměstí pod místním zámečkem. Ani stopa po Kájovi Maříkovi, ale spousta super zákusků, čerstvých i v sobotu brzo ráno. Nemohla jsem si vybrat z variací na větrník: pařížská šlehačka, karamelová, klasická...tyvole! Interiér vkusně devadesátkový. Nástěnná malba za deset bludišťáků!
Odpalovaný banánek s karamelovou šlehačkou- ješišmarjá, jo!
"kremrole hojnosti"- místní variace na roh. Všimou si pěkně prosím toho Diska!
Zastavení druhé- poutě. Tohle léto jsem stihla celkem tři a ještě uzavřu sezonu poslední v Sušici. A víte co? Zjistili jsme, že se jich za jeden den dá stihnout rovnou několik! Mám vázu s celým pugétem růží ze střelnic a ještě teď se mi motá hlava z ruskýho kola.

Jak říká Hannah- "Mariana, Perla Labuanu"
Tohle vypadalo ještě na ruční malbu, obdivuhodný!
Snad na žádný pořádný pouti nemůže chybět stánek Reproplast Kladno. Ty jejich zbytečný vychytávky jsou k zamilování. Stejně tak i jejich video stream, který už je legendární. Kdo to neví ať tam běží. Sem.
Modří už vedí jaký produkt jsme si z pouti odnesla. A nebyl to párty talíř.
Předváděný materiál už byl odpoledne poněkud..povadlý.

Předváděčka multifunčního rozprašovače s veselým pánem- k nezaplacení!
Zastavení třetí- hostinec. Co jsme jich prolezli za léto! Tenhle byl jeden z nejkrásnějších, hostinec U Cvrků v Orlíku. No koukněte na tu krásu, měl všechno co má správný hostinec mít: výčep s DIY výzdobou ve které figurují of course fotky štamgastů. Neformální výstavu otvíráků na zdech a u stropu (skor lepší než maj teď v OKOLO, vám řikám). Sál. Sál plný paroží. Sál přeplněný parožím a plně nefunkční barový koutek s reklamníma cedulema na Jacka z devadesátek. Malby a fotky z malebnýho orlickýho okolí. Bodrýho výčepního. Vesnicky sexy servírku. Chlup v jídle. Zvěřinu. Automat na popcorn. Turnaj v pingpongu (Zlatá pálka by se mohla jít zahrabat, tady měli ke hře gulášek). Prostě všechno tip top jak má být. Doporučuju!
Repráky na taneční zábavy, lesní výzdoba a polstrovaný židle jako z mhd.
Fascinující jelení lustr. Chic!
Cit pro vzor máme z devadesátých všichni prostě v krvi, že?
Bar a knihovna- tady prostě žije Jack!
Orlík ještě před přehradou, malebnost.
Polstrovaný detail baru- to můžu.
Dvojí značení- aby nedošlo k mýlce!
Klozet a pudrovací stolek.
Srnčí se šípkovou. Vskutočnosti svíčková. A stylově zabalený příbor.

Automat na popcorn za dvacku nás vydržel bavit dost dlouho na to, že už jsme nějakej ten pátek zletilí...
Zastavení čtvrté- u stánků na levnou kr..klobásu. Ať už na pouti nebo na koupáku, klobása, langoš, všechno musí bejt.
Tady názorně ukazujeme, že kuřecí uzený a uzená klobása s feferonkou jsou v podstatě lehká dietní večeře. S pivem. Samozřejmě. Mimochodem, pět sekund po týhle fotce jsem (upozorňuju, že naprosto střízlivá) rozlila svojí celou jedenáctku na stůl, kuře i klobásu. Polila si nohy a šaty a vypadala před celou kašperskohorskou pouťovou smetánkou jako úplně ožralý pako z města. Achjo.
Stylové doplňky na pivní kelímky a papírové tácky:
Zastavení páté- jídeláky. To je materiál na obšírnou knižní publikaci, určitě víte o čem mluvím. A pro ilustraci jedno potřísněné "korýtko". Myslím, že tohle si zaslouží samostatný post, co myslíte?
Tak čau léto a nazdar podzime.

3 komentáře: