sobota 6. července 2013

OCHUTNÁVKA NASLEPO: ROZEZNAJÍ KOČIČÍ A LIDSKOU KONZERVU?

Myslíte, že byste poznali rozdíl, kdyby vám někdo místo lidské naservíroval kočičí konzervu? No, naši ochutnávači si to donedávna mysleli také.

A co vy? Kdy jste měli naposledy nějakou dobrou konzervu?

6 komentářů:

  1. No ty kráso. Nevim, jestli bych byla schopná pozřít konzervu svýho kocoura. Hm, já bych vlastně ale asi nebyla schopná pozřít ani normální konzervu s masem. Ble, porota má můj obdiv, blebleblé

    OdpovědětVymazat
  2. To odvisne od toho, JAKOU kočičí a JAKOU lidskou konzervu. Například lidskou konzervu Hamé od kočičí konzervy Cosma nejen spolehlivě rozeznáte, ale napříště si budete k svačině kupovat výhradně konzervy Cosma. Stačí maličko osolit a špricnout pepřem, nemá chybu. Ono v nich totiž - narozdíl od páně Tricatelových játrových paštiček bez jater - opravdu je maso. ;-)

    Dá rozum, že Propesko od "vepřovky" nepoznáte. Však se to plní na stejné lince, mění se jen nálepky. :-P

    OdpovědětVymazat
  3. Mám dvě kočky a psa a pečlivě zkoumám složení žrádla, které jim dávám. Stejně pečlivě zkoumám složení v podstatě všeho jídla, které kupuji sobě (kromě věcí, o kterých předem vím, že je to prasárna, ale mám na ně chuť :-)). Po těchto zkušenostech bych si lidskou konzervu nekoupila, kdežto zvířecí bych asi klidně snědla.

    OdpovědětVymazat
  4. Občas neodolám vůni, a když připravuji svému Pejsáčkovi konzervu Butcher's, Carno nebo Brit Care, docela s chutí dlouze přivoním. Párkrát jsem samozřejmě také ochutnala, ale vždy byly v "mase" cítit namleté kosti.

    OdpovědětVymazat
  5. Zvířata skutečně většinou jí lépe než lidé, ale fakt je ten, že alespoň maso podléhá u lidí mnohem větším kontrolám. Ty konzervy nikdo neuhlídá a fakt se tam může dostat cokoliv. Já bych to do pusy nestrčil. Neříkám že maso v psích konzervách není kvalitní, ale opravdu se s tou surovinou zachází trochu jinak ... neriskl bych to.

    OdpovědětVymazat
  6. Mám již pět let kočku a za ty roky její nejoblíbenější konzervou se stala Coshida. Ani whiskas tolik nemusí. A skutečně mi ta coshida pokaždé při otevření voněla až nakonec před chvíli po přečtení článku o zdravotní nezávadnosti konzerv pro lidí jsem třetinu konzervy vyklopila na talíř, osolila a přidala trochu pepře a s představou že se to vyrábí ve stejné fabrice jako konzervy pro lidí pozřela ))) Doufám, že to bylo vyrobené skutečně z ryb a tuňáku. Přece jenom se to nedá srovnávat s konzervou pro lidí, takže zatím nechápu k čemu se tu všichni hecuji ...))) Ale když bych měla porovnat Coshidu 415g za 14,90kč s nějakou nejlevnější lidskou 500g za 20-25kč tak Coshida vyhrává jak cenově tak i chuťově ))) Takže z toho plyne to, že levné konzervy pro lidi jsou skutečně odpad.

    OdpovědětVymazat