sobota 20. července 2013

20 STRAVOVACÍCH SPECIFIK LIDÍ OD FILMU A TELEVIZE

Za svoji nedlouhou kariéru v audiovizi jsem odpozorovala několik stravovacích specifik, která přicházejí s prací v tomto oslnivém oboru.

1# Kafe. Hodně kafe. V angličtině se mu přezdívá Hollywood hydration a ne bezdůvodně.

2# Benzínky považujete za zcela regulérní stravovací zařízení.

3# Potraviny se vám kazí mimo ledničku, protože tu používáte zásadně na něco jiného:


4# Pod slovem mixér si kromě kuchyňského vybavíte i ten audio. V horším případě jenom ten audio.

5# Rauty ve Varech. Na Lvech. V Jihlavě. Na premiéře Babovřesk.



6# Je zde jistý předpoklad, že jste v životě snědli mnohem víc pizzy, než jste si kdy přáli. Platí zejména pro absolventy filmových škol.

7# Na Nově se údajně přibírá, jídelna GTH Catering v ČT je hnusná, ale zářící kometou kulinářské soutěže na českém televizním nebi je suveréně automat na sušenky na Primě.


8# Víte, že v Pitevně se jí, ale né mrtvoly (minimálně ne ty lidské), ale spíš zde hrozí riziko, že se z vás po konzumaci čehokoliv tam mrtvola stane.

9# Nápisy ve střižnách, které pod pohrůžkou bolestivé smrti s předkrmem v podobě mučení zakazují konzumaci jakýchkoliv potravin...a samozřejmost s jakou jsou porušovány.


Ostatně střižna-menu bývají zpravidla poněkud specifická:

Kamarád zveřejnil tuto fotku na Facebooku s popiskem "Typická česká snídaně."
Já: Musíš nám o svých stravovacích návycích napsat na blog.
Kamarád: No, ono je to jídlo do střižny na 5-6 hodin práce. 

10# Pokud se ve standupu s gastronomickým tématem na závěr nezakousnete do uzeniny nebo si nepřihnete z lahváče, nejste hodni zaměstnání reportéra v komerční televizi.

11# Před standupem je to nicméně zapovězené, jelikož s plným žaludkem zní hlas blbě. Což je možná kec, ale důrazně mi to kladl na srdce jeden primetimový pán.

12# Bezpečně víte, jaké položky na menu v pochybných vesnických restauracích a přidálničních motorestech přestavují to nejmenší zlo, případně závidíte kolegům, kteří to tak mají.

13# Když je hlad a nikdo kolem nemá ani drobek od rohlíku, je možné ho alespoň částečně zahnat cigaretama, protože ty má někdo vždycky.

14# Spokojenost komparzisty je v přímé souvislosti s kvalitou cateringu.


15# Pokud se pohybujete ve zpravo, doku či reality sféře, oblíbenost natáčených lidí odvozujete mimo jiné i podle kvality nabízeného pohoštění. Život je vlastně takové nekonečné Prostřeno.

Možná máte i roztomilou historku, jako někdejší kolegyně, které štědrý bezdomovec odmítl nechat se natočit, dokud s ním nebude sdílet večeřové menu v podobě Braníku z neumytého kelímku od hořčice a dalších kontejnerových klenotů.

16# Řada potravin má nečekané použití. A teď nemyslím kečupovou krev.

17# Jídlo v reklamě často není pravý.

18# Slyšeli jste o údajné chlastací soutěži mezi tými z jednotlivých TV, která probíhá v P.U.B. a podle jistých zvěstí jeden její ročník vyhrála křehká dívčí kvítka z TV Metropol.

19# Jedním ze synonym pro intezivní skupinovou intoxikaci je i termín dotočná.

20# Pokud jste Emmy v ruce drželi (stejně jako já) nebo ji dostali (stejně jako Jamie Oliver), jistě vás pro sošku napadla řada využití v kuchyni:



A co byste na seznam přidali vy?

10 komentářů:

  1. Nejsem od filmu a televize (bohužel pro mě), jsem přes to psaní. Nicméně musím konstatovat, že před přednáškou, či besedou se čtenáři zásadně nejím. Mně se opravdu pak špatně mluví. Takže si umím představit, že tak nějak podobně to budou mít reportéři, nebo moderátoři.
    Ovšem s tím stravováním to bude podobné i u nás psavců, když např. něco dokončuji, celkem nevidím neslyším, většinou nejím, pak si vzpomenu, že mám ukrutný hlad a snědla bych i slona.-). Nebo se při psaní živím tzv. polystyrény, čili rýžovými chlebíčky.-).

    OdpovědětVymazat
  2. tak ono hlavně při mluvení s plným žaludkem hrozí, že si krknete :D

    OdpovědětVymazat
  3. CHa!!!! TO sedi jak hrnec na prdel :D

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,

    kde sedi hrnce?Vlóžíme tam černí vajec.
    Tranh. Prosimevas jednou o to psani ve že Vietmnamské jazyk. (rodič taky chce čist).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi mě nejvíc baví Vaše komentáře. Víc než články :D

      Vymazat
    2. Děkujeme Vám!
      Je velmí složitě psát v češtině. Toje velmí těžký jazyk. Matka otec chtěli si také čísť tito članky není takoví možnosti! Víte? Koukají tam. Co takovi tam vidi neni jim v hlavě. Oni tak chtějí že co vař to neni takoví smažení!A se podívají na foto a co tam? zase špatni tváře na mě že nezařidila. Je mi známý takovi přisloví vietnamské : ,,komu rakós voní déšté je tam prš,, Děkujem Vam za hodné komenty. Tranh

      Vymazat
    3. Také zdravím a chtěla bych se domluvit, zda se za vámi můžeme někdy stavit v SAPě? Napište nám na vyvarovnablog@gmail.com, díky

      Vymazat
    4. Dobrý den, tak prijdte ted! bun cha mame a noví melouny, švessky, rajčata, zarvož, květak, jabko, chlep. Nashledanou Tranh

      Vymazat
  5. komparzisti nedostavaji keterink. jen kasi s parkem. a vodu. vzdycky. ( zpravidla to resi vlastnim chleba se salamem )

    OdpovědětVymazat
  6. Cateringy a rauty pro firemní akce, svatby a také soukromé akce

    http://www.catering-rauty.cz/

    OdpovědětVymazat