pondělí 17. června 2013

10 NEJVĚTŠÍCH DEMENCÍ ČESKÝCH RESTAURACÍ

V přesně 5 podnicích jsem pracovala jako obsluha a servírovala jsem všechno od friťákem pětkrát prohnanejch hranolí přes superarchívní mastňáckou grappu. Úplně tedy nehovořím ústy nezkušeného - následujících deset debilit každopádně zkrátka do dnešního dne pochopit nedokážu:

1# Výmluvy, proč není kohoutková:
2# Nebraní karet. Nebo - ještě líp - braní karet od nějaké důmyslně nastavené částky.

Celej svět začíná pomalu platit mobilem, ale my Češi těm neviditelnejm penězům holt furt nevěříme.
 3# Tzv. autodýško:
 "Menší nemáte?"
 "No nezlobte se, já vám nemám jak vrátit."
 "Aha."
 "{bez omluvy vrací o x korun méně}"


Já bych vám to nejspíš stejně na tom dýšku nechala, ale za tenhle level ochoty se mi prostě nechce.

4# Neochota servírovat samotné přílohy:
A slovo obsluha je příbuzné se slovem úslužnost. Atakdále.

5# Dětská jídla servírujeme jenom dětem a pokud si náhodou pokusíte nějaké objednat budeme s vámi zacházet jako kdyby jste byl čerstvě usvědčený pedofil a navrch toho si přikázal čerstvé novorozeně na rožni a jako přílohu batolecí stehýnka. Happy Meal, anyone?

6# Příplatky za krůpěj kečupu, útržek ubrousku a další tzv. vstřícná gesta.

Ač jde o na posezení jinak celkem příjemný podnik, když mi Na Květnici naúčtovali 19,- za kalíšek kečupu, trochu jsem litovala že se v našich končinách nepraktikuje obohacování uranu a další anihilační hrátky.
7# Vyjebávání s cizincema: Řada z nás má řadu zahraničních přátel a letitá zkušenost hovoří jasně, že hovor u stolu v angličtině až na výjimky pošle dolů vstřícnost obsluhy a naopak vystřelí nahoru dýlku čekání.

Perly pak představují konverzace obsluhy: "Hele co chtěli ty cizinci na pětce?" "Já nevim, já jim nerozumim.." "No tak jim něco dej, dyť je to jedno, oni to stejně nepoznaj.."

Tak když nechcete dýška v tvrdých západních měnách..

8# Vyvíjení časového nátlaku na hosty. Sem patří i prasárny typu braní poloplných půllitrů. Ámen.
9# Kouření. Občas si zapálím, ale nemít možnost volby, zda si nikotinový nebíčko dopřát nebo ne mi přijde idiotský. K neuvěření idiotský.
10# Personál pod parou. Je něco jinýho, dát si pivo s obědem anebo skleničku se stálýma hostama, ale výrazně větší dostupnost alkoholu než na jiných pracovištích pořád ještě nikoho k ničemu neopravňuje. A to ani nemluvím o jiných formách intoxikace.

A čím si v podnicích - když pomineme kvalitu nabízených potravin - dovedou získat vás?

77 komentářů:

  1. Příbory v půllitru. Ideálně stranou kterou dávám do úst nahoru! Pokaždé si představuju kdopa mi tu vidličku asi osahal. Ondřej

    OdpovědětVymazat
  2. Když má personál pocit, že ta restaurace tam stojí, aby oni měli práci. Což je mimochodem problém 90% českých zaměstnanců. Sou nasraný že musej pracovat a nedochází jim, že maj jakoby vydělávat peníze ty restauraci a ne nějak přečkat ty svý hodiny a pak hurá dom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak oni mají jakoby vydělávat? To je impozantní, prozraď mi prosím návod na jakoby vydělávání. Předpokládám že to není brigáda v brněnském pivním baru Jakoby, ani spolupráce na nejnovější kolekci značky Jakoby Kristýny Javůrkové.

      Mě teda dovede nejvíc rozčílit, když se jídlo jmenuje jinak, než jak se (DO HAJZLU SAKRA) jmenuje ve skutečnosti - v nabídce Myslivcův nedělní úspěšný úlovek zalitý panenskou krví s přílohou z babiččina pařáčku, na talíři rajská s knedlíkem, hmm, co víc si mohu přát.

      Eva

      Vymazat
  3. Můj problém je, že se v takové restauraci bojím ozvat, protože riskuji, že mi za to přinesou ještě větší hnus, než měli předtím v úmyslu. Takže jsem zticha a navíc naštvaná na sebe, že jim to neomlátím o hlavu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to mame podobne aneb stare zlate "nikdy neser toho, kdo ti dela jidlo"

      Vymazat
  4. Nic nepotěší, jako zbytky cizí rtěnky na skleničce. Hlavně když požádám o novou, nemine mne děsivý pocit, že mám za trest v právě donesené polévce nějaký nechutný pozdrav od obsluhy.
    Jo a taky uvádět obsluhu do rozpaků hloupými dotazy kvůli alergii na určité potraviny, z čeho se záhadný pokrm, typu "Tajemství šéfkuchaře" skládá, to je hřích a půjdu za to určitě do pekla. Což asi neni tak hrozný, protože "čert ví", co v těch zapečených zbytcích ze včerejška vlastně všechno je. :D Michaela

    OdpovědětVymazat
  5. Hnusný kafe, dementní šálky na něj, servírování třebas Hoegaardena v obyčejnym půllitru, Příliš žoviální obsluha, příliš otrávená obsluha... vždyť přece dělat něco dobře nestojí o nic víc než to dělat tak jak to (blbě) dělaj, je to jejich práce. Navíc odměnou může být pozitivní zpětná vazba, která způsobuje i to, že to člověka začne bavit. Takový doktor, statik nebo další profese mají zodpovědnost, kdyby se nechovali profesinálně lidi zemřou. Takový riziko pinglové nemaj...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "...servírování třebas Hoegaardena v obyčejnym půllitru..."

      A mají to snad nosit v barelech? Asi k tomu nenafasovali ty duritky s potiskem, no. :-)

      Vymazat
    2. To je pravda. Jde vidět, jak je autor komentáře zmasírovaný reklamou. Lepší úroveň je snad podávat nápoje v hezkých sklenicích a ne v těch reklamních, které k tomu v hospodách dostávají zdarma. Otázka je, do jakých jiných sklenic je nalévají. Ale trvat na reklamních sklenicích? To je jako stěžovat si, že na ČT1 třikrát nepřerušují film reklamou...

      Vymazat
    3. Tady šlo nejspíše o to, že půllitr Hoegaardenu má být namražený ;)

      Vymazat
    4. Tak namražený jsem ho dostala jen jednou. :(

      Vymazat
    5. Servírování Hoegardena je podle mě zločin tak jako tak. Ošklivý to je a tahaj nám to čech

      Vymazat
    6. Veškerý pití který se musí namrazit,je ve skutečnosti hnusný,protože při nízký teplotě se ztrácí chuť. Dejte si třeba vymraženou dobrou whisky(whiskey) a nebude ani vědět co to vlastně pijete.Třeba dobrý pivo je pitelný(neřikám že vynikající) i při pokojový teplotě,patok je nepoživatelnej.Vodka se pije vymražená aby se přerval lihovej ocas,jr to severský pití tak se to pochopit.Třeba polská specialita žubrovka s jablečnym moštem se namražená nepije,protože žubrovka má mít specifickou chuť tý trávy v tom vyráchaný a mrazem se zabije. Nevim proč pít v čechách,velmoci pivní,namražený pivo z kterýho bych se normálně poblil.Btw z piva by neměly trnout zuby.

      Vymazat
  6. A taky mě dostávají(designově většinou dost děsivé) menážky s dochucovacím sortimentem. Sůl je zalepená, pepř došel, sojovky je naschlé víc zvenku než je uvnitř lahvičky (geniální jsou hlavně ty plastové), prapodivná pohupující se vrstva slizovitých sedimentů v octu. A jako bonus je biologická zbraň v podobě pomalu kvasícího kečupu, vlivem dlohodobého pobytu na slunci, jejhož vypouklé víčko dává znát blížící se rajskou explozi. Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to je hrozný. Jendou jsem ve vesnické hospodě ve stolních dózičkách na olej a ocet našla na dně nastláno košovkama, který se při protřepání pěkně vznášely celým objemem :))

      Vymazat
  7. Souhlasím se všemi body, mně vadí, když má obsluha na baru kamarády a hosté jsou tam jak páté kolo u vozu. Nemám ráda ani takovou tu přehnanou ochotu a pozornost v rádoby luxusnějších restauracích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ad kamarádi na baru: to vadí hlavně, když se pracující člověk chce naobědvat beze zdržení při 30-minutové polední pauze.

      Vymazat
  8. Když je z piva cítit saponát...

    OdpovědětVymazat
  9. Nesouhlasím s 9, já už do kuřáckých hospod ani nechodím. Naopak často navštěvuju nekuřáckej podnik, kam i kuřáci ochotně chodí a nemaj problém jít si zakouřit ven. Mám ještě i pochopení pro ne-nabízení vody z kohoutku, holt na něčem se vydělávat musí a někdy mi ta voda moc nechutná. Jinak ostatní je svatá pravda a komiks skvělej.
    Jinak mi vadí, když mám požadavek, aby v jídle nebyla některá ingredience. Číšník mě ujistí, že je to bez problému a nakonec v jídle samozřejmě ta věc nechybí.

    OdpovědětVymazat
  10. Když interiér hospody nebo restaurace připomíná vetešnictví. Nevím, proč majitelé všechno to nádobí, hrnce, rendlíky, pánve, struhadla, valchy, kvedlačky, lopatky a sáňky a lyže po dědečkovi prostě nevyhodí, namísto aby to montovali a aranžovali hostům nad hlavy. Přemýšlím, jaký dojem to má dělat? Útulnost? Rádoby vintage? Proboha, proč?

    Ještě bych k tomu přidala ráááádio Impuls nebo jiný podobný poklad českého éteru, který mnohdy "zpříjemňuje" pobyt v restauraci na téměř neúnosnou míru.

    OdpovědětVymazat
  11. Když přijdu do mexické restaurace/hospody hodinu před zavíračkou a servírka nás uvítá slovy "Poslední drink vám naleju."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NO, víte, ono je to těžké. Jsem tzv. na druhé straně barikády a jsou hosté, kteří přijdou hodinu před zavíračkou, dají si jedno, dvě piva a v deset odcházejí domů. Pak jsou ale také ti, kteří se moooc diví, že kuchyň už nevaří, dají si jedno pivo a crcají do jedenácti. Zásadně hosty nevyhazuju, ale čeho je moc, toho je příliš. Nedávno se mi zrovna stalo, že se mě dva stoly zeptaly, kdy zavíráme, a i přes fakt, že jsem jim řekla, v kolik zavíráme, seděli v restauraci ještě další hodinu a půl po zavíračce. Vrchol bezohlednosti a drzosti.

      Vymazat
  12. Mě nejvíc vyšťaví, když se o něčem s lidmi u stolu bavím, včemž se ozve obsluha, že to tak není, že je to tak a tak. Doprčič když už neuměj ty lidi vypnout, tak ať aspoň dělaj, že neslyší o čem se bavíme!

    Druhá věc která mě vytáčí je rádio. Jakýkoliv. Ať si majitel zařídí nějakou stylovou hudbu na vlastním cd, které bude dostatek aby se měnila aby se neohrála i pravidelné návštěvě. Ale tacata vloni v létě mě málem dovedla k sebevraždě...

    OdpovědětVymazat
  13. Co se těch karet týče, tak nevím jak to funguje ve výkrmných zařízeních, ale v obchodech se musí zaplatit 13 500 kč za zřízení terminálu, a následně odvádět 2,5-3% z každé uskutečněné platby.
    Takže chápu proč se tomu podniky brání, a v podstatě jsem pro - vždyť jak jinak ty náklady zaplatí, než promítnutím do cen pro koncové zákazníky (= nás)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak jinak se zaplati ta hotovost (trezor, distribuce, bezpecnost, bankomat, pani na prepazce co Vam da hotovost...), nez promitnutim do cen pro koncove zakazniky (=nas)?

      Vymazat
    2. Plus poplatek bance... U malých částek je to pro obsluhu restaurace jen otrava a hosté by si to měli uvědomit. V restauraci jsem pracoval a také mě sere, když někdo platí dvě piva tisícovkou (a ještě si to nechá vrátit na Korunu přesně).

      Vymazat
    3. Dám si steak, berete karty? Ne, aha, tak utopence, dík.

      Vymazat
    4. Vzhledem k tomu, že s hotovostí se tak jako tak musí operovat (možnost, že by restaurace přestala brát hotové je zatím dosti nereálná), tak už se tam žádné další ceny nepromítají... náklady na manipulaci s hotovostí jsou stejné, ať je tržba 20 000 cash a 20 000 kartou, nebo 40 000 cash.
      Zanedbat můžeme - hlavně u větších podniků - i ten poplatek za terminál, ale skutečnost že se strhávají PROCENTA Z KAŽDÉ PLATBY to vždy ovlivňovat bude.

      Vymazat
    5. Tak tohle je přesně reakce českého restauratéra. Aneb vojebat zákazníka...ať si platí poplatky za výběr hotovosti sám, já "za něj" nebudu platit řízení terminálu. Navíc při platbě kartou ta čubka zákazník většinou nedá dýško, že.... Já se opravdu divím, že provozovatel na dveře nedá cedulku "na záchod si berte vlastní papír, já do za vás platit nebudu vy kurvy nevděčný!!!".

      Vymazat
    6. Ne vojeba zákazníka, ale protože sem v restauraci dělal vím, že spousta podniků prostě nemá na rozhazování a pokud máte třeba z každé platby 3 procenta odvádět bance tak rozumím některým provozovatelům, kteří například při tržbách 500 000 za měsíc nechtějí odvádět 15 000 jen za poplatky.
      Například vinotéka Zlatý Had na újezdě to vyřešil šalamounsky a zřídila si bankomat přímo v provozovně. Jen ať lidi vidí, na čem všem se banky přiživují.
      Otázkou je kolik lidí tohle odradí od případně útraty. Ale pokud má podnik, co nabídnout tak si myslím, že s rozumnou komunikací vůči hostovi to lze prostě ustát.

      Vymazat
    7. nemaji na rozhazovani, ptz varej blafy kery nikdo nechce jist, do Caesar salatu davaj cinsky zeli a podobne - tak v pohode, ty at klidne krachnou...

      Vymazat
    8. Teda...lidi jsou občas zlí...doufám, že vznikne i desatero blbostí zákazníků...

      Vymazat
  14. Tak co potěší mě:
    - když jím u stolu například se třema lidma a každej dojí v jinou dobu, servírky se přes rozjezený talíře natahujou pro ten prázdnej a div mi nevrazej vidličku do chřtánu
    - komorní společnost si objedná každej něco jinýho, za deset minut to přinesou prvnímu, ostatní ještě čekaj, konverzace vázne, páč všichni mu koukaj do krku a sledujou vidličku na cestě od talíře do chřtánu a ohlížej se, kde je sakra jejich vlastní žvanec -> taky by to mohli nosit naráz, když už.
    - koukání do hrníčků a neustálý checkování znuděnejma servírkama/číšníkama, jak daleko jsem na tom s tim jídlem - člověk ani nemůže na chvíli položit příbor, aniž by to přitáhlo číšu jako magnet, ten pak nade mnou zvědavě krouží a čumí mi do jídla
    - poslouchání hovorů u stolu (!!!)


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě dodatek k tomu, co píšu:
      bod 1 - jako jasně, člověk co sedí v koutě, může ten talíř posunout na kraj stolu, jenomže když je ten stůl pro dejme tomu 4 lidi fakt hodně malej a všude jsou talíře, příbory, pití - plus takový ty stolní ozdůbky, fakt to není kam dát, leda na zem, nebo si to holt nechat před sebou.

      Vymazat
    2. To je problém designu a rozmístěný nábytku v restauraci - to, že tě servírka přizabije nebo polije zbytkama, s oblibou dělají mladé brigádnice nebo lidi, kteří jsou úplně mimo obor a myslí si, že debarasem ti prokazují kdovíjaké dobro. V zásadách stolování platí, že ty jako host nejsi povinnen nikomu nic podávat ani přistrkovat - číšník tě má obejít z pravé strany a nádobí odnést.

      Vymazat
  15. S těmi dětskými jídly nesouhlasím. Jako hostu by mi bylo trapně, kdybych si měl objednat dětské jídlo. Číšník si pak musí myslet, že jste socka a chcete jen ušetřit. Většinou bývá na jídelním lístku alternativa pro dospělé anebo si objednejte menší porci, pokud si myslíte, že to nesníte. Třeba v Imperialu dávají dětské porce jen dětem do desíti let. A já s nimi souhlasím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak co si o mě bude myslet číšík je to poslední, co by mě trápilo. Vy evidentně razíte heslo "Slušně a zdvořile ke svým zákazníkům se chovej a budeš se moci večer do zrcadla podívat". Jen tak dál!!!

      Vymazat
    2. Většina dětí od deseti let nahoru je větší, těžší a víc toho sežere, než já. Proč bych si nemohla dát dětské jídlo, OMG?

      Vymazat
    3. Anonym 1: Myslím, že právě ta lhostejnost způsobu "no a co, že vypadám jako lůza a také se tak chovám, všichni by se ke mně měli chovat slušně a uctivě" je problém spousty dnešních lidí.

      Anonym 2: Protože nejsi dítě? Co kdyby měli jídla pro psy? Dala by sis je a pak se teatrálně divila, že to číšníkovi přijde zvláštní?

      Vymazat
    4. Mně je celkem jedno, jestli to číšníkovi přijde zvláštní, hlavně, aby ždané jídlo přinesl.
      V jídle pro psy by ovšem bylo určitě něco, co bych do pusy dala akorát s pistolí u hlavy, takže jídlo pro psy asi ne. Jídlo pro děti naopak slibuje, že bude menší porce a naopak nebude nějaké ošklivé překvapení typu polití balzamikovým octem.

      Vymazat
    5. Hostovi mají bez keců přinést to, co si objednal, ne ho lustrovat podle věku, pohlaví a náboženské orientace. :-P

      Vymazat
    6. Správně by měl host usoudit sám, jak vhodné je jeho chování. Ať už chceš nebo ne, žijeme ve světě, který má určitá společenská pravidla. A pokud si dospělá osoba objednává dětské jídlo, je to divné. Pokud restaurace alespoň za něco stojí, přinesou ti bez řečí poloviční porci. Neříkej, že si objednáváš dětské jídlo, protože by snad bylo lákavější než ostatní nabídka ...

      Vymazat
    7. Jenže když s chceš kolikrát objednat lehčí jídlo, které kolikrát není smažené nebo přesolené grilovací směsí, a navíc nechceš platit 70-75% z ceny, pak mi to přijde jako alternativa. Samozřejmě měla by to být výjimka, ale stát se to může, v určitých ,,typech" restaurací, zvlášť někde po cestě. A to nemyslím McDonalds.

      Vymazat
    8. Dětský jídlo si náhodou dám ráda, je toho tak akorát a zvládnu pak i polívku :) A rozhodně to neni z finančího důvodu.

      Vymazat
    9. Tak budu divná, no.

      A upřímně řečeno, pokud podnik stojí o moje peníze, neměl by moc uvažovat nad divností objednávky a spíš ji, je-li to něco, co mají v nabídce, fofrem přinést.

      Vymazat
  16. Placeni kartou je krmeni banky..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tebe blbost musí fackovat vážně bolestivě!

      Vymazat
    2. Vždyť má pravdu. Při každé platbě kartou přispíváte nějakému kravaťákovi z Wallstreetu na třetí Lamborghini, a to, podotýkám, na účet obchodníka. Se těm obchodníkům ani nedivím, že se jim to moc nelíbí. :-P

      Vymazat
  17. 1/ Nemožnost objednat si poloviční porci v podniku, kde sníst polévku s hlavním jídlem je nadlidský úkon. 2/ Když obsluha čepuje piva "do foroty" a nutí vám další, když jste ještě v půlce. (-Tak vy si nedáte, jo? Někdo jinej - třeba vy! -No dobře, no, dejte to sem.) 3/ Odnášení chleba v momentě, když dojíte např. nakládaný hermelín. (Chleba je pak zřejmě "recyklován" dalším hostům.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To dá přece rozum, že to nebudou vyhazovat, když už je to jednou nakrájený. :-)

      Vymazat
    2. samozřejmě, ideálně, když ten ochytanej chleba od tebe, kterej už ochytal jeden číšník, ochytá ještě druhej číšník a dá ho na ochytání dalšímu hostovi..

      Vymazat
  18. Pizzerka v Prostějově, vodu z kohoutku nevedeme. A ke kávě mi donesl malou lžičku zespodu černou od plamene, asi jsem si měl objednat něco ostřejšího...

    OdpovědětVymazat
  19. Mluvíte mi z duše. A super komiks!!!!!

    OdpovědětVymazat
  20. Mně vadí kromě jiného malá nabídka vegetariánských jídel (nejsem 100% vege, ale jím to ráda, maso věčně nemusím a za bezmasou alternativu nepovažuju smažák 100x jinak). V Česku snad nikdo neumí udělat salát s nápadem a požitá zelenina často bývá taková, jakou už doma házíme slepicím.
    Nikdo neumí udělat dobrou kapustu, vždycky je to povodeň na talíři.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ji udělat umím a ještě nepoznáš, že je skoro dietní :D

      Vymazat
  21. A kdy už konečně někdo pochopí, že GORDON BLUE na lístku je pitomost :)

    OdpovědětVymazat
  22. Ještě tam chybí jedna věc, co mě neskutečně na českých restauracích sere:

    Přijdu v 21:30 na Na Květnici hladový jak vlk a rovnou si stoupnu do fronty na jídlo. Ve 21:47 se konečně dostanu k okýnku a chci rumpsteak (cena s hranolky 280,-). Obsluha se na sebe povívá, něco si šušknou a plešoun dí: "Já mám už 21:50 a kuchař už vařit nebude!" "Vždyť tady máte napsáno, že vaříte do 22:00!" zděšeně ukazuju na ulepené, zatavené menu. "Buď hermelín nebo nic!" nenechá se obsluha zviklat logikou a časovou posloupností. Zalapám po dechu, potichu prokleju tu línou zvěř, co si říká personál, a jdu do nejbližší číny, kde o tvý prachy někdo alespoň trochu stojí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, výtku chápu a z vašeho úhlu pohledu je pochopitelná (tzn. když nestojí o mý prachy, jdu je utratit jinam). A proto dávám pohled z druhé strany, byť z jihého oboru. Při otvíračce do 20:00 jsem byla nasraná, pokud se mi do krámu ve 19:50 nahrnul hlouček lidí. Pokud jsem totiž přesně v 8 večer nevypadla z práce, neměla jsem šanci chytnout první bus (jezdil 2x do hodiny a cesta jím domů trvala 40 minut).
      Zatímco v knikhupectví, kdy jsem měla krám 20 minut pěší chůze od baráku, jsem často přetahovala, ať si zákazník v klidu vybere, protože jsem nebyla na žádném busu závislá... Od té doby nechodím do žádných obchodů 10 minut před zavíračkou. Tak nějak ze solidarity.
      M.

      Vymazat
  23. 9 - kouření - ideálně, když si ani nemůžeš dopředu zjistit, jestli nepřijdeš jako čmoud domů (respektive, když se to nikde nedočteš).. řeknu to takhle, kuřáci mají možnost volby, ale jakou volbu mají nekuřáci? nulovou..

    7 - cizinci - kupodivu mám úplně opačné zkušenosti, hlavně v centru Prahy - byli jsme u Švejka, 3/4 hospody cizinci, asi 2 stoly Češi. Chtěli jsme si dát jídlo, ale poté, co 30 minut trvalo, než si nás někdo všimnul (na place 5 číšníků co jen čučelo) a pak kolem chodili a dělali že nás nevidí, jsme si to teda hodně rychle rozmysleli. Naopak kolem cizinců se obsluha furt točila, takže tady vidím spíš otázku potencionálně většího bakšiše a útraty než u Čechů - nicméně dodneška mě blaží, že si ten blbec nezapočítal 3 předražené preclíky, které jsme v mezinuďodobě zbaštili..

    Příplatky za kečup a tatarku v astrovýši už jsou skoro všude - jediné řešení, nosit svoji sebou a nabízet případně spolustrávníkům z projevu dobré vůle.. sabotáž no :D

    A jak nedám na Imperial dopustit, tak když jsem si chtěla dát jen sorbet bez ovoce (1 kopeček citronové zmrzky), kterej stál normálně nějakých 118Kč, donesli mi tu nejmenší misku co v kuchyni našli a ještě si naúčtovali 50 Kč.. světe div se, ale 500 m dál má Hájek zmrzku za 15Kč kopeček a je teda daleko chutnější a poctivější než Zdeňkův sorbet..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi tak, kolem cizinců běhaj jak fretky a třeba ani velký skupiny čechů si nevšimnou...zdravím např. do restaurace naproti huse na andělu!

      jinak souhlas a pěkná ilustrace

      Vymazat
  24. Kde je možné shlédnout dokument o menzách?

    OdpovědětVymazat
  25. Odpovědi
    1. Napul cesky/ napul anglicky, to je nejak a nova moda? Kdyz uz, tak alespon gramaticky spravne, tva veta nedava smysl...

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. PS: vaše starosti bych chtěla mít :)

      Vymazat
  26. trochu mi tady chybí okrádání hostů=)

    "ježiš, já jsem se přepočítal..." a nejhorší jsou skupinový účty...vždyt co, tam se přece i 10 piv a 5 panáků ztratí:P

    a celkově mi vadí, když se na vás obsluha tváří, že je neskutečně otravujete...jako jo, práce smrdí, ale makat musíme (skoro) všichni, a když budete na hosty nepříjemný, moc si nevyděláte

    OdpovědětVymazat
  27. V restauraci kde se jeste nabizi poledni menu sedi pod napisem "Dekujeme, ze zde v dobe podavani obedu nekourite" pet lidi, co tam lemtaji pivo a huli jednu za druhou. Proc to tam teda pisou ? Proc je obsluha nevyhodi ?

    OdpovědětVymazat
  28. Mně vadí jiné ceny v době, kdy už jsou všichni na mol - typický jev na větších akcích, kde se chodí pro pití k baru, lístek prakticky člověk nedostane do ruky a všichni počítají, že si nikdo nepamatuje kolik platil za předchozí drink. A kolem půlnoci najednou panák místo 45 stojí 55. Asi noční příplatek. Bohužel jsem z oboru a VELMI málo se mi stane, že bych si nepamatovala cenu pití nebo co jsem měla...

    OdpovědětVymazat
  29. Objednávám si.
    "Jednu bramborákovou kapsu a krikety prosím"
    "Ale ta kapsa je jako už celé jídlo, bez přílohy"
    "Já vím, tak mi je dejte třeba na talířek zvlášť"
    "Jako samostatně na talířek a přinést s tou kapsou?"
    trochu otráveně "Třeba..."
    číšník odchází s totálně udiveným pohledem...

    OdpovědětVymazat
  30. Nevychladene biele a hnusne vino v restauraciach celkovo. Plus podavane v tych malych 2dl poharoch.

    OdpovědětVymazat
  31. Slovenskom nedávno prebehla aférka s pizzériou, kde účtovali 50 centov za to, že si dvaja objednali 1 pizzu.
    Vysvetlenie znelo, že majú zvýšené náklady na umývanie taniera a príboru navyše.
    Mne sa však stalo už aj to, že som bol na obede s kamarátkou, ktorá si nedala nič, len si občas vzala z mojich hranoliek a servírka ju okríkla, že ak tu chce sedieť má si dať hranolky aj ona..

    OdpovědětVymazat
  32. Když mi místo objednané kohoutkové vody donesou již OTEVŘENOU 2 dcl vodu ve skle za 30,- s prachovou příchutí jako bonus.

    OdpovědětVymazat