úterý 23. dubna 2013

VYVAŘUJETE: FREDINO VYZNÁNÍ Z GASTROÚCHYLEK

Pokud jste přemýšleli, od koho pochází ty nejvíc hardcore gastropřiznání, který k nám do redakce dosud dorazily....Čtenářka Freda se s námi rozhodla podělit o dokumentaci svých stravovacích návyků.

Protože pokládám lák z okurek a nakládaný červený řepy za nejlepší drink na večer a taky jsem schopná dát litr plnotučnýho mlíka na ex a nepoblejt se, chci se se čtenáři Vývařovny podělit o svoje gastrozvláštnosti ve formě několika jedlejch gastropřiznání.

Fredinu identitu jsme bohužel pro její bezpečnost nuceni uchovat v tajnosti, prý po ní pátrá potravinový inspektor Hruška.
Jsem člověk, co jídlo pokládá za naprosto nudnej, avšak nutnej aspekt každodenního života. Zároveň jsem kreativní člověk, proto je mým heslem "jídlo hrou".

Napřed ale zpověď. Jestli je to vtipný nebo ne, to je mi šumák. Důležitý je, že všechno je to true story.

1. Takový mango až dvě zapíjený Red Bullem až dvěma je potěšení pro žaludek i zubní sklovinu.

2. Tvaroh a lučinu (ano, samotnou) jím zásadně ze špičky nože.

3. Tejden odstátá Cola ponechaná při pokojový teplotě je lepší než sebezralejší víno.

Kolej Jednota. Accident s platem vajec. Don't ask.

4. Mám trauma z polévkovejch lžic (na dotaz můžu vysvětlit, ale je to tak nechutný, že byste to trauma měli taky) a proto jím polívky tou nejmenší lžičkou, co existuje.

5. Všude s sebou nosím škrabku na brambory, kdybych si potřebovala urgentně oloupat jablko, jejichž slupky zásadně nejím, pokud to jablko není zahradní a já jsem ho neviděla, jak visí na stromě.

6. Z jihočeskýho jogurtu jím jen tu tukovou vrstvu nahoře.
Když v práci neni práce, tak žeru. 

Ale i když je v práci práce, tak žeru taky. Páč práce nemá nožičky. Kdyby je měla, bylo by práci mezi co kopnout, žejo.
7. Občas smíchám tvaroh s nakládanou červenou řepou, včetně tý šťávy.

8. Kdysi jsem snědla celou pastu na zuby a nebyla to Perlička.

9. Listerine je výborná štamprle na noc.
Jung a Freud a modří vědí.
10. Jím na kaši uvařený cibule nakrájený na kolečka s hafem soli.

11. Jsem schopná si svařit Moravanku nebo Hradišťanku a nakládaný cibulky.

12. V době nejtvrdšího OCD (Obsedantně kompulsivní porucha, pozn. red.) jsem sundavala slupku z kuliček hrášku jeden po druhým, odkládala tu slupku do obrousku, a ty nahý kuličky hrášků jsem si postupně napichovala na hroty vidličky opřený o talíř tak, aby visely ve vzduchu.
Takto si představuji romatickou večeři.
13. Umím oškrábat mrkev nůžkama z manikúry.

14. Kdo z vás je schopnej sežrat dvě hlavy česneku za den?

15. Mám ráda ten pocit, když si do ledničky v práci potměšile uložím Pepina nebo jinej smradlavej sýr schovanej v krabičce od hermelínu, a nechávám všechny nadávat na ten smrad a hledat jeho příčinu v zákoutích lednice.
Jednou jsem si sebevědomě vyrazila do Pařížský (hhh!) do Nespressa (hhh!) v opatlanejch legínách s flekama od propisky, botách se žralokem, zvalchovaným 
tričku a ještě mokrejma rozcuchanejma vlasama, jako pořádnej pank jsem si poručila Finezzo Lungo a platila jsem v dvoukorunách. Sranda byla, že na 
placení vám tam dají obálčičku, protože předpokládají, že budete platit dvouhadrovou bankovkou. Pohled na vyfešákovaný číšníky, jak sbírají dvoukoruny ze všech koutů, je nevyšší rebelská satisfakce.
16. Před pár lety mi dělalo hroznou radost, když jsem si nakoupila 25 plechovek cizrny od Bonduelle a na jednom rameni si je odnášela do svý sluje, kde jsem je pečlivě vyrovnala do řad podle subjektivního hodnocení jejich plnosti (ty plný dopředu) provedený odborným zatřesením. 25 dní jsem je pak jedla k snídani.

17. Syrová dýně je nejlepší se spoustou syrovýho zázvoru. Zdravotník v nejmenovaný FN na chíře by vám mohl vyprávět, co všechno viděl.

18. Mraženej hrášek Euroshopper ještě zamraženej v ledu? Na léto dobrý. A jak křupe!
Charita mi vždy byla blízká. Tímto zdravím řepské bezďáky, které si na těch houskách pochutnali.
19. Jsem schopná jet 130 kilometrů, abych si koupila Bystřický tvaroh, kterej mají jenom v jedný vytipovaný prodejně v jednom městě, a pak ho slastí bez sebe jíst samoznej přímo z toho staniolu na ulici za chůze.

20. Když mě vaření fakt neba, uvařím si v konvici vodu a tou pak přeleju mraženou zeleninu v sítku. Pokud není v dosahu profláklej trik s přehřátym větrákem u počítače.

21. Běžně jím jadýrka z paprik.


Běžná snídaně v Izraeli. Zájezd břichatejch důchodců z ČR mi každý ráno zvědavě koukal do huby a závistivě trousil poznámky, jakto, že jsem tak hubená a tolik toho sežeru. What's my secret? Stejně jako si moje židovská krev chrochtala na kosher jídlu, tak si i moje židovská naprachovost (od pojmu bejt na prachy) chrochtala spokojeností, že ušetřím shekelíčky a piju vodu z kohoutku. Bohužel se po ní sere. velmi.
22. Po jediným tejdnu stravování v all you can eat jsem dvě noci strávila urputným zvracením do dřezu a žlučníkovým záchvatem. Následně se z all you can eat stalo all you cannot eat, unless.

23. Oloupávám a jím "to bílý" z pomerančů, i slupky občas vykusuju.

24. Baví mě jíst polívku přímo z hrnce dezertní lžičkou.
Kdykoliv jsem v CrossCafé, poručím si nejlevnější nápoj a pak si s hrníčkem chodim furt dokola pro teplé mléko - když dojde, tak i to studené.
25. Jednou se mi zaseklo vlákno řapíkatýho celeru za osmičku, že mi to musel vytáhnout chirurg na zubní pohotovosti za hroznýho řevu a spršky krve.

26. Když jím hroznový víno, napřed z každý kuličky sloupu hořkou slupku a vypreparuju zrníčka.

27. Když má moje OCD špatnej den, nosím s sebou na nákupy extra tašku na ovoce a extra tašku na mléčný výrobky.
Okurková sezóna čas od času postihuje nejen český tisk, ale i Fredin jídelníček.
28. Když má moje OCD ještě horší den, nemůžu usnout, pokud se v ledničce vyskytuje načatá potravina, která není dokonale hermeneuticky zajištěná izolepou, obalená potravinářskou fólií a zagumičkovaná ve dvou sáčcích.

29. Na nabídku, jestli nechci ty řízky zabalit do hliníkový fólie, reaguju panickým záchvatem a hledáním symptomů Alzheimera.

30. A na závěr dodatek: trhám rekordy v tom bejt odvážená rychlou záchranou službou po rozmanitejch reakcích z jídla. Proto je součástí mýho kredence s příborama toto:

Fotodokumentace z Fredina archivu.

26 komentářů:

  1. Hned si připadám normální. (BTW řepa a syrový vejce rule!)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám z této zpovědi větší trauma než z toho, když jsem viděla nahýho Pavla Novotnýho . Tvl, jestli Fredu někde potkám, tak jablko ušetřím, ale jinak ...

    OdpovědětVymazat
  3. Od té doby, co jsem viděla v telce ženskou, co jí keramiku, tak už mě nic tak nevyšokuje, i když tohle byladocela slušná dávka trochu zvláštních stravovacích návyků. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Marně si snažím představit, cože se to dělo s tím melounem a houskama v souvislosti s krabičkou od kondomů, které jsou tam přiloženy...

    OdpovědětVymazat
  5. Třeba se slečně jednou podaří být i skutečně vtipná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den, nerozuměl kde tam to je?repecty davaj do špina? kde je recepty? vietnamcský pířsolví ze ,,kolik bažina vůl projde že kolem vesnice takovi oni mu daj že tam je špina,, dobry pířslovi že neni srand kde že lidi jim teče slz!
      Náshledanou Viet a pozdravuje vam taky Lin Thuy

      Vymazat
  6. Já vám teda nevim, ale extra vtipný to nebylo. Spíš si chudák holka lámala celej večer hlavu, jak by šokovala a pobavila......no a nic moc teda. Ha Ni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. OCD ! proboha.

      Vymazat
    2. dobry den, myslite že YMCA? děkujeme Tranh

      Vymazat
    3. až jsem naskenuje lékařskou zprávu, že má OCD, tak možná. Ale i tak je to někdo, kdo má nevtinpou formu OCD. Ha Ni

      Vymazat
    4. pravda, naskenované osobní lékařské dokumenty jsou pro potřeby humorného přiznání na blogu skutečně nezbytné. Běžně totiž lidé zpochybňují všechna tvrzení a je třeba je doložit. říct jen tak bez důkazů "bydlím v Praze" je vážně hazard s důvěrou čtenářů. Bez scanu občanky, fotky jména na zvonku a detailu z obýváků nemá smysl ani publikovat. . naprosto ideální by samozřejmě bylo, kdyby jí doktor potvrdil, že její forma NEMOCI je VTIPNÁ ..

      Vymazat
    5. Slečna nebude nemocná - spíše jen nevtipná. To potom se musej hledat berličky. Myslím, že by pro ní nebyl takový problém ten lékařský dokument byť se začerněnými údaji, sem opravdu naskenovat. Přeci nemůže svoji nevtipnost sprostě zakrývat vymyšlenou nemocí. Ha Ni

      Vymazat
    6. pozoruji, že jste si osvojila něco logiky, která mě odzbrojuje. pokusím se shrnout všechny otázky po smyslu do jedné věty: jakým způsobem může kdy figurovat nemoc jako berlička ? NEMOC.. BERLIČKA.

      Vymazat
    7. já pozoruji, že jste si v hodinách výpočetní techniky někde na učilišti osvojila i CAPS LOCK:) Slečna samozřejmě Freda samozřejmě ví, jaké má limity, proto si ospravedlnění nesmyslů potřebuje dopomoci berličkou v podobě magické formulace, že má OCD. Kdyby to nenapsala, tak je pouze nevtipná, takhle si člověk musí říct ,,sákra ta holka je duševně nemocná, ale přesto je má takovou porci sebereflexe, že se snaží bejt vtipná,,. Ha Ni

      Vymazat
    8. toto je trosku (okej, tak uplne) mimo temy, ale:
      ma nieco meno Ha Ni spolocne s Oh Ha Ni s jedneho serialu?

      ak nie, tak zabudnite, ze som sa niekedy nieco pytala, ja o tom nic neviem :D

      .em

      Vymazat
    9. je to ze seriálu Anal Destroyers (part 3)

      Vymazat
  7. Dobrý večer muže koho takovi legrac!vite ze kdo ve vietnam takovi ma ze z pusy povídá vám srand tak ze je- tam příslov: ,,kdo loupe čensek že má takovi kel-duben!,, Hezké fotka, pani jí!co moc pusa pojedí.

    Dobrou noc přeje Tranh

    OdpovědětVymazat
  8. Kde se dají koupit ty bonbony z obrázku : Když v práci neni práce, tak žeru. ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den! comáte na takovi že v puse chuť na bonbon tak to kupte na narodni ve vietnamská večerka. A kolik chceš? že je slevy
      Nashledanou tam Lin Thuy

      Vymazat
    2. To só volivy, voni vole. :D

      Vymazat
  9. Hej to je dobrý!! :D taky mám pár takovejch stavů.
    Jedním z nich je: Nejím zvíře, který bylo u nás/babičky za plotem. Mám z toho strašný trauma, vždycky mě nutila jíst mýho oblíběnýho králíka!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, ano králík!Taky to podáme kralíci se podavate s knedlici?zéli měk? nebo vařen? Tranh děkujeme vam nashledanou

      Vymazat
    2. Králici se jí s bramborová knedlici když králici pečená s česnek. Zelí ke králici nemusí, lepší špenát. Když zelí, tak červená zelí. Dušená. Dobro došli.

      Vymazat