čtvrtek 31. ledna 2013

LONDON CALLING

Chtěla jsem si dát šlofíčka po obědě, ale protože v mý posteli spí nějaký Dán a Švédka, napíšu vám článek. Takže. Jsem už čtyři dny v Londýně a ještě pár měsíců tu budu.

K poslední večeři v Čechách jsem si dala svíčkovou a Plzeň v Lokále:


Pakočka mě na posledním drinku v Buko ukecala, abych s ní ráno šla na prezentaci do Marks and Spencera. To je taková ironie, že nás přizvou ke spolupráci zrovna, když odjíždím. Větší úlet by bylo snad jen začít chodit pár měsíců před odjezdem s nejvíc nejlepším týpkem. Loučily jsme se (já se rozbrečela) mezi regálama, bylo to hezky vývařovnově dojemné. Na cestu jsem si vzala sendvič se šunkou a pitičko:


Londýn je město, které nikdy nespí, soudě podle našeho Tesca, které je otevřeno non-stop. Udělala jsem si nákup, který jasně ukazoval, že jsem odpoledne dorazila z východu. Jsou tu celé regály hotových jídel do mikrovlnky. I v regálech s masem máte už prošpikovanou a provázkem svázanou vepřovou pečeni. Níže jsou lasagne za 88p a Cottage Pie za 95p. Samostatnou kapitolou je hotová brkaše. Karol, až tohle uvidíš, omdlíš.




Hodně tu frčí sendviče:
 Marks and Spencer: svačka na Oxford Street.


Marks and Spencer: Svačka, kterou jsem si odpustila, abych vůbec došla do Primarku.

Primark: sobotní večer na Creepku je pořešený, £3.

BLT sendvič do práce.

Hned třetí den jsem dostala práci, mimochodem. Ještě, že mám tak super spolubydlícho. Pracuju v Bar Prague. To jsou srandičky, co. Samozřejmě, že ten debilní nakládaný hermelín, jehož existence byla jedním z mnoha důvodů mého odjezdu, tam docela frčí. V sobotu tam bude soukromá oslava čtyřicátin, takže se čeká hen party a proto jsem se přednostně učila co nejrychleji udělat Mojito a Passion Fruit Martini. Osobně se ale mnohem víc těším na nácvik Bloody Mary, kterou "v Praze" děláme s Bacon Vodkou.

Za čtyři dny jsem zatím měla jen dvě domácí jídla. Tady člověk prostě nemá vůbec motivaci vařit.
Stuffed Chicken u Nikity na privátě v Camdenu.

Vařil spolubydlící David: červené kari.

Všude tu prodávají mango, mnohem lepší a masitější než seženete v Praze - jak jinak. Jím každý den jedno.
Spím ve vývařovnovém svetru, co pro nás navrhlo H&M. Vzhledem k tomu, že na polovině fotek jsou vidět moje růžový nehty, netrplivě čekám i telefonát z OPI.

Dneska jsem si konečně dala Fish and Chips. V Bermondsey, našem černošském hoodu, máme hned za domem Biscuit Factory, starou továrnu na sušenky, kde je kavárna, lezecké stěny a nahrávací studio. Když jsem si fotila fotku s The Darkness, málem jsem zakopla o nějaký týpky asi taky z nějaký kapely, ale vzhledem k tomu, že dodržuju strikně pyjama dresscode, nic z toho nebylo.


Anglickou snídani vám udělají klidně i odpoledne.

Treska. Ale jakože fakt treska. Všimněte si mističky napravo - kečup, ocet, mayo, hnědá omáčka, k jídlu  samozřejmě zadarmo.

I Believe In A Thing Called Love.

 Welcome. Že tu všechno funguje jak má dokazuje úklid vyskleného okýnka do druhého dne.

8 komentářů:

  1. posledni fotka a popiska na hrad za vsimavost
    priste kandiduj dam hlas

    OdpovědětVymazat
  2. on snad existuje ještě někdo jinej, kdo miluje bizárworld klipu I Believe In A Thing Called Love?!

    OdpovědětVymazat
  3. Jak to myslíš, že je ten klip bizár?!

    OdpovědětVymazat
  4. Ježiš, ty hotovky z Tesca - málem se mi po ránu udělalo blbě.
    Sendviče kupodivu vypadají nešizené.
    Ať se Ti daří.

    OdpovědětVymazat
  5. boóže, miluju to tam.

    nějaký tipy: full ingliš a crispy duck v čajnýs čtvri nejlepčí na kocovinu. vyzkoušet všechny druhy humusu v sainsbury's (mají akci 2 krabičky za 2 libry), můj favorit je ten s karamelizovanou cibulkou. kachna v palačince se švestkovou omáčkou u číňánů. a vůbec, veškerý činský a indický gastro obchody, nejlepčí poměr kvalita a cena a svého gastrofavorita si najde každý... na brick lane marketu v neděli před šestou mají všechny jídla za půlku (přece se to nevyhodí, že). fráze 'wud ju lajk some tý' pomůže získat spousty kamarádů. říkat často a čaj vařit s nadšením a láskou. mlíka jen málo, a bez cukru. podávat s karot kejkem s jemným, průzračným drizzle.

    a s primarkem do pekla, každou neděli je v pimplicu car boot sale, kde rozmařilý londýňanky prodávají svoje třikrát nošený značkový kousky. za hubičku.

    užij si to tam.

    OdpovědětVymazat
  6. Heeeej, v Prague Baru jsem byla za svého pobytu v Londýně celkem často :) Příjemný podnik v příjemné Shoreditch area ;-) K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pracuju v jeho druhé pobočce na Essex Street v Islingtonu, jsou od sebe kousek. Je otevřená asi rok, nicméně do Shoreditch se chci stěhovat, tak si naberu i nějaký směny tam.

      Vymazat
  7. Já ti tak závidím, zbožňuju vše anglické, cihlové, anglicky by't jen vypadající z fotky. Doufám, že tady bude nějaký report z návštěvy Brick Lane:-)

    OdpovědětVymazat