středa 14. listopadu 2012

RECENZE MENZ: HOSTIVAŘ

Na tomhle místě před rokem a půl vznikl prvotní impuls psát blog a recenze menz. Rok a půl jsem bojovala s tím, abych přesvědčila sama sebe se sem vrátit. Přečtěte si proč: Tak ZLÉ to dosud nebylo.

1# Nějaká kapacita český žurnalistiky nedávno napsala, že Česko je popelnice Evropy. Já jako nekapacita český žurnalistiky dnes musim napsat, že menza Hostivař je popelnicí Karlovky.
2# Pamatujete, jak jsme si vždycky na základce dělali prdel z toho, proč je náááhodou po tom co byl guláš druhej den vždycky gulášová polívka? No, starý vtípky a hliníkovej příbor nerezaví.
 3#Začněme poblívkou: Od publikování článku o jídelně České televize patří kategorie "Najdi 5 rozdílů" mezi mé oblíbené. Tak teda, najdi 5 rozdílů, a honem! Ne, rozdíl v prostírání se nepočítá.
Původně jsem polévky chtěl otitulovat "Sračková s kousky" a "Sračková jemná", ale přijde mi to přirovnání nefér..vůči sračce.

#4 Ano, vidíte dobře. Ano, ty vidličky jsou dvě. Ano, jsem retardka. Ale o to líp se vedle mě můžete cítit vy, no ne? P.S. Ano, skutečně se mi to stává v průměru třikrát týdně. Ne, zlepšení neočekávám.
5# Seznamte se: Hovězí závitek plněný mletým masem, houskové knedlíky 47.17,-. No, co vám budu povídat, vypadal, že bude standartně hnusný, ale to jenom do tý doby, než jsem ho rozkrojila. To totiž přišel nadstandard hnusoty. Jestli jsem náš blog doteď z prdele přirovnávala k Jackass v oblasti gastronomie, odteď už to myslím jenom smrtelně vážně. Ne, jsme víc. Tohle by totiž nedali ani Jackass.

Najdi 5 rozdílů vol.2. Pamatujete, jak jsem degustovala psí a lidskou konzervu? A tohle je která?
6# No TEE VOLE. Jenom pro uvedení věcí na pravou míru - tady v Hostivaři platí ty chytrokecy o sytým a hladovým obráceně. No, já to taky nechápu.
 7# Masochismus lze - jak sami vidíte - provozovat i s plnou podporou naší Alma Mater. Ale kurva, tohle už je masochismus vážně grandiózních rozměrů. A podobných bude i jeho provozovatel.
8# Víte proč tu visí ta kachna?
- Aby jí studenti mohli při jídle závidět, že je mrtvá a nikdy už nic nepozře.
9# Jako lesejk v menze - fér. Ale dát něco zelenýho na talíř, notyvole, to už fakt zavání divnotou (...)
10# No jasně. Protože když si před O ruce vymácháte v octosmradu vaše intestines to před zkázou, kterou mu přinese all of the above dozajista zachrání.
11# Tzv. BB, neboli blicí bazének je příhodně přistaven přilehle chodu do menzy.  Ne, nevyužila jsem ho.

No, každý v životě občas uděláme chybná rozhodnutí.
12# Na závěrečná zhodnocení po tomhle zážitku fakt nemám náladu, nicméně musím říct, že personál byl celkem milý, ubrusy čisté, ale pro dobré slovo chodíme za přáteli a pro čisté tkaniny do čistírny a tomu *milión uvozovek* j-í-d-l-u *milión uvozovek* to stejně nepomohlo. Ámen & jdu blejt.

P.S. V rámci objektivity jsem nechala nestranného studenta z Dánska, ať menzu zhodnotí. Enjoy!

Index žaludečních vředů: 4.98/5

17 komentářů:

  1. protože proto: http://www.ukacko.cz/hostivar-zamorili-stenicemi-sami-studenti-tvrdi-spravci-koleji

    koleje a menzy se domnívají, že na hostivař ubytovávají samou spodinu, která má štěnice a na žraní sraček/ničeho je tudíž z domova zvyklá též

    OdpovědětVymazat
  2. Poslední dobou vaří většina pražských UK menz v jeden den ten samý repertoár. Byla jsem včera na obědě v menze na 17. listopadu, dala jsem si "gratinovaného lososa" (no... dalo se to jíst) a kamarád si dal TEN závitek plněný mletým masem. Do menzy chodím tedy docela často, nemyslím si, že dělají nějaké extrahnusy, popř. si vybírám to, co mi nepřipadá jako extrahnus, a musím říct, že ten včerejší závitek fakt stál za to. Kamarád ho nedokázal dojíst (a to je v jeho případě co říct) a mě stačilo přičichnutí. Tesco lančmít hadr. Divím se autorce, že ten blicí bazének nevyužila...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to jsem chtěla napsat...menzy začínají všude vařit stejná jídla..proč hanit jen Hostivař, když to všude jinde? Já na Hostivaři bydlím a chodím sem i do menzy a zas tak strašný to tu teda není. Jo a štěnici jsem tu fakt neviděla. :D

      Vymazat
  3. Tak ono je to těžký, když si vybereš tu největší, s prominutím, sračku, kterou v pondělí nabízeli :D. Těstoviny s lososem byly ok, ten plátek vepřového po srbsku s rýží nenadchnul, ale taky se dal. Závitek plněný mletým masem je pro sebevrahy.

    OdpovědětVymazat
  4. Tenhle blog se mi před rokem děsně líbil, ale už tu začíná být vznikat Pohlreichův efekt... jako jeho "show" (ehm) se čím dál méně zabývá jídlem, tak blog už taky není moc o jídlu. Spíš záběry kolem a spousta frikulínskejch výkřiků v tučném písmu a jednoúčelových sprosťáren... ale více mě zaujala jiná věc... ŠEST knedlíků (dobře, 5 a patka)... proboha, vy si žijete! Za mých dob studia dávaly kuchařky jen 4. Nehodnotím, zda je to poživatelné, ale porci :-) Btw. co proti menzám děláte? Protestujte? Demonstrujete? My to před lety udělali a bojkotovali menzu celkem úspěšně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D hah, knedlíky. Mě vadí, že do těchhle sraček jdou peníze, které odvádím na daních, to je celé.

      Bojkot tuším spočíval v nechození nebo v čem? :)

      Vymazat
  5. H.U.:

    Blahopřeju vývařovně k článku v Lidovkách.

    OdpovědětVymazat
  6. jo a odkaz:

    http://www.lidovky.cz/deset-nejhorsich-podniku-vyvarovna-v-tom-ma-jasno-fv8-/dobra-chut.asp?c=A121115_155126_dobra-chut_ape

    OdpovědětVymazat
  7. omnomnom, ten dánský chasník se může přijít najíst ke mně.
    Super článek!
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omnomnom, uz je pozvaný ke mě :D Ale můžu zapůjčit :D A díky!

      Vymazat
  8. Před lety byla nejhorší menza na ČVUT menza na Karlově náměstí. Tam dokázali zkazit i smažát tak, že se to nedalo jíst! Vřele vývařovně doporučuji.

    OdpovědětVymazat
  9. V menzách jím pravidelně čtyři roky. Mockrát jsem jedl v menzách čvut, často jím na Jednotě. Vícekrát jsem jedl v právnické, kajetánce, 17. listopadu. Jednoznačně NEJHORŠÍ je Hostivař! Opravdu děs mezi menzami. Dobré jídlo zde opravdu nedostanete. Samý polotovar, po jedné hodině tu je téměř vždy jen smažák s hranolkami. Už před čtyřmi lety, kdy jsem na Hostivaři bydlel, jsem hledal podobnou iniciativu, kde by se daly menzy hodnotit. Autora chválím. Píše pravdu. Hostivař mám momentálně 10 minut od bytu, ale už sem chodím jen výjimečně, jen v nouzi nejvyšší.

    OdpovědětVymazat
  10. Hodnotit menzu můžete i zde:

    http://www.zarukakvalit.cz/menza-hostivar-d9760/

    OdpovědětVymazat