neděle 18. listopadu 2012

JAK CHTÍT OD ŽIVOTA NĚCO VÍC: JAMÓN


Když jsem se v červnu přestěhovala na Žižkov, byl náš byt pojatý dost minimalisticky (pořád je). Berlín, říkám celou dobu, vybydlený, říkal plynař, co nám odpojil karmu. To je pochopitelně věc názoru. Kuchyň by každopádně snesla pár zásahů, na které se však nedostávalo prostředků. Mohla jsem si vybrat jen jednu věc. Sporák? Židle (množné číslo)? Kuchyňská linka místo desky na pračce? Těžká volba, že?

Nakonec jsem se rozhodla pro jamón.


Taky byste do něj měli jít. Oživí kuchyni i celý byt, přátelé vás budou chtít neustále navštěvovat, vašeho psa přejde letargie a bude zase vesele pobíhat.


Z kýty jsme si s holkama udělaly putovní, její první zastávka byla u mě. Sehnaly jsme jí přes Jamón.cz - tahle stránka i její Facebook si zaslouží vaši pozornost, už jen proto, že má tu naší. Pro to, co je dobré (tj. vtipné), máme hodně náročná posuzovací kritéria, tady byla splněna. Doporučuju si přečíst třeba recept na jamon s opuňkou nebo ten s fenyklem a vejcem, realizovat pak třeba jamoń s melounem nebo s cizrnou. Mimo to se dozvíte i jaký je rozdíl mezi jamónem serrano a ibérico a z obou si vybrat. Tady bych úměru obrátila - když se na něj zmůžeme i my, není jediný důvod, proč vy ne.

Každá jsme se svou třetinou naložily jinak. Pakočka a Karol umí vařit, já ne a navíc - jak jinak začít tenhle španělský exkurs než s tapas? Na soirée na úrovni u našich přátel, Daniely a Kuby, každý donesl něco. Na první fotce vidíte stůl plný jídla, na druhé šunku s melounem, na třetí můj talíř.




Abych nebyla za přílišného snoba, podělím se s vámi na závěr o zajímavost, že tapas vyhozené na kobereček před záchodem vypadají jak lečo a že od toho večera nejím jalapeños, a když už teda jo, nezapíjím je becherovkou.

WWW.JAMON.CZ
FACEBOOK

11 komentářů:

  1. To chci už léta k Vánocům, zrovna jsem o tom psala! :)

    OdpovědětVymazat
  2. to je reklamni sdeleni na vyvarovne(query)
    clanek na objednavku(query)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je totiž naprosto vyloučené, že jsme se pro něco nadchly a článkem to chtěly podpořit.

      Vymazat
  3. Jamón jaký? To je jako kdybyste psali o parmské šunce a napsali prosciutto...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ze by to bylo na tej fotce z kuchyne paní prčutová?paleta serrana?

      Vymazat
  4. Mám chuť některou z dívek poplácat po zadečku (a třeba i něco víc), mohu???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hannah má takovou univerzální odpověď na roztodivné dotazy všehomíra: "Spíš ne než jo."
      Aplikujme ji i zde.
      Poplácejte po "zadečku" spíš onu šunčičku, je-li ctěná libost?

      Vymazat
    2. No, šunka by v onom scénáři rozhodně nezůstala upozaděná, naopak! A Vy, dívky, (všímejte si, prosím, této mé podbízivosti, kdy Vás namísto "ženy" častuji tímto smířlivějším označením) byste zajisté pochopily nový rozměr sousloví "mlsný jazýček".

      Dívenky, dejte mi šanci!

      Vymazat
  5. Tuto zavání reklamou blééééé

    OdpovědětVymazat
  6. Dostaly sunku zdarma a napsaly to na blog mierda..

    OdpovědětVymazat