sobota 10. listopadu 2012

BOJUJEME S BÍDOU: BARVENÍ VLASŮ ČERVENOU ŘEPOU

Chcete mít vlasy jako Paulína a jste chudí jako já? Vypadají vaše stvrzenky z bankomatu povětšinou takhle, a berete si je zejména pro jejich praktické využití když, ehm, nemáte na normální papír?
Foto osobní archiv autorky.
 Už nezoufejte! Díky mému géniu si i vy, chudé děvy a chasníci můžete dovolit pink parádičku dosud vyhrazenou jenom bohatým blogerům!
Gothic a metal shop RedRaven.
Ano, správně - Manic Panic je absolutně na nic a to zejména když na něj nemáte. Jelikož kradení jsme se věnovali v článku předchozím (Bojujeme s bídou: Pět prstů v kuchyni), kolór kadeři dnes dodáme poctivou cestou. 

Zaplatili-li jsme tento měsíc za elektřinu a internetové připojení neleníme a zamíříme na známý to gourmetův rozcestník a rádce iLetáky.cz. A voilá -

Z Billa letáku.
 Ano, milí čtenáři, vidíte správně - právě jsme ušetřili neuvěřitelných 94% z ceny a ještě jsme získali v rámci našich finančních možností i chutný sobotní oběd.

Nyní k samotné technice barvení: Nejprve je třeba vlasy důkladně odmastit mytím. Obočí naopak zamastíme, abychom ho neměli růžové. Lepšího výsledku dosáhnou ti, kteří vlasy stejně jako já pravidelně prohánějí peroxidem. Vlasy vyždímeme a zubním kartáčkem (osvědčil se mi Curaprox SuperSoft) na ně naneseme lák. Necháme působit v teple asi hodinu a vyfénujeme horkým vzduchem (teplota odstraní octový odér). Výsledek je jak sami vidíte okouzlující:
 O kvalitě obarvení svědčí i fakt, že jsem den poté byla na natáčení, jemuž byla přítomna redaktorka Blesku, která nic, ale absolutně nic nepoznala. Už ani ten bulvár není co bejval (...)

A kterou pochutinou si vlasy barvíte vy?

17 komentářů:

  1. jakym peroxidem prohanis? diky, E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chodím ke kadeřnici, myslím, že používá ten práškový zn. Indola, ale můžu to ještě ověřit :)

      Vymazat
    2. diky moc, doufala jsem, ze jedes na krabickach a budu te moc okopirovat :)))

      Vymazat
    3. Hehe, taky jsem měla tu fázi, ale myslím, že kdybys mě tehdy viděla, chuť na kopírování by tě přešla, holt asi nemám dostatečné skills :D

      Vymazat
    4. ono se to asi musi testivat a ne kazdymu vydrzi jeho vlasy, nez najde to prave :D kazdopadne diky :)

      Vymazat
  2. Avril po česku... dobrej recept. ;D

    OdpovědětVymazat
  3. Jak dlouho takova sranda na vlasech vydrzi? Jinak je to super napad! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pár dní, po prvním umytí, to z větší části slezlo. Po smíchání s hennou až 3 týdny údajně, ale to jsem dosud nezkoušela :)

      Vymazat
  4. Kurňa to je nápad! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nejvíc děkuju, alespoň jsem si nemusela kupovat drahou růžovou :D
    Včera jsem to zkoušela a udělala jsem si stylový ombré.. Jediný mínus teda je to, že mi fén vůbec neodstranil ten smradlavej zápach, přesto za pár hodin zmizel sám.. Takže děkuju! Teď ještě objevit něco co bude vlasy barvit třeba na modro apod. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. genciana je sice fialova, ale kdyz ji okyselis, zacne prechazet do modra, modrozelena az postupne zluta, ale zluta uz je extrem. myslim ze jsem to jednou zkousela smichat se stavou z limety a zmodralo to. ehm, nerd alert konec.

      Vymazat
  6. na modro prece inkoustem B)

    OdpovědětVymazat
  7. šik odstín hnědý získáme, když svaříme šlupky z jednoho kila žlutý kuchynsky cibule - kilo a 10 Kč v Kauflandu a slejeme pres vlasy, 30 minutovy zabal :D Adam - spalmo@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. já si kupuju takový ty barevný pěny, je tam toho kopec a stojí to asi 50kč. A dělaj se úplně ve všech odstínech. Kdo chce pastelový, nechť je smíchá s kondicionérem na požadovaný odstín.

    OdpovědětVymazat