úterý 16. října 2012

MASOX- PAKOČČÍ VÝVAR Z DB

Hodně fotek a málo času na podrobnější zkoumání. Pakočka se letos věnovala intenzivně módním přehlídkám a málo večírkům s vínem, křupkama a tak. Pakoččí vývar z Openstudia ve Šporkáči (už je to tak familiérní, skoro jako šťouchání se s Larisou a Xannax- klikni!-).
Porcelán, sklo a těžký pánve, porculánová "dietka", kelímky od Jovokoktejlu a hořčice a víno s Designvidem.

Š-porkův výběr:
Maestrokatastrof: porculánový urničky a rakvičky. Vkusná výzdoba stolu, když čekáte hosty. Na koření nebo popel.
Hidden Factory- samý srdcovky. Ať už to jsou reprodukce plastových kelímků z pozůstalosti po prarodičích (true story) nebo poletuší netopýr do zásuvky (svastika na prsou included).
Podle všeho nejpopulárnější letošní výrobek. Až se trochu stydim, že to omílám po stodevadesátýtřetí... 
Marhlad - jedna z mála věcí co nesouvisí s gastrem, pardon.
 Hannah, až si tohle přečteš, tak omdlíš, ale ano, je to tak, opravdu se to stalo a já zmiňuju tuhle sadu nádobí JUMBO od Daniela Gonzalese/MUTANTY pro Novou huť. Litinový nádobíčko dělaný podle starý technologie. Líbí se mi, že vypadá bytelně a poctivě a to mám ráda, jako bramborovej salát.
Mimochodem, vyhrálo to cenu šéfredaktorů, ale to nás zas tak nepálí.
Ale líbí se nám, že Daniel prý fandí Vývařovně (co se řekne na baru v Lese po půlnoci je pravda, i kdybych měla shořet v pekle) a taky to, že byl v Prostřeno (link vám nedám, hledejte si sami). Takže jestli Daniel jako člověk, co kreslí a plácá pánvičky fandí holkám, co se pak s pánvičkama plácaj u plotny (a někdy zoufalstvím do hlavy), je všechno v nejlepším pořádku a vesmír funguje (zatím).


Další edice našich oblíbených mističek na ranní kaši, muesli, polívku, ovoce, pivo- Super Bowl.
Neplácám jen tak zpatra, dva bowly máme doma a jsou to best friends forever mističky, vydrží všechno, velikost ženiální tak akorát, dekor vkusný, trochu umča k polívce nikdy není na škodu.
Máme doma bílý prototyp a loňský stadionový od Štěpána Skalského (smůlička, vyprodáno)...teď mám logicky zálusk na lehce morbidní goth-metalový od Mar Hlad, mojí skvělý spolubydlící. Baví mě i poznámka jako z (mýho) života od Michala Pěchoučka.
Letošní novinka z oblasti gastro servisu je tahle umělecko/romantická serie PAAR: pro dva od dvou. Romantisch.
Ke slavnostnímu chlebíčku ve dvou při světle měsíce a svíčky prostě nemůžete mít Svalku natož Pokal. Na romantiku (a že si na ní teď s Hannah frčíme) jedině PAAR. Je trošku dražší, ale když tě miluje, pokalení s tebou neměří penězi, no ne? Jediný problém vidím u rozchodu, každá ze skleniček z páru je logicky jiná (jedna od kluka a druhý dezén od dívky, neplatí v případě Pošty a Vacka) a tím pádem může nastat situace, kdy se z neshody může stát konflikt končící rozbitím obou z páru. Vzhledem k ceně doporučuju dojít ke konsensu a měnit si je třeba po týdnu. Tzv. střídavá péče.
PAAr by our favourite indie hip alt celeb pár: Jakub Hošek a Nik Timková.
Tohle by si Prostřeno za rámeček nedalo. Ale Pakočka rozhodně jo a to hned.
Mar Hlad- na dně najdeš srdce jako živý.
Sobotní brunch v Minty Gallery (zajištěný v La Bottega di Finestra, což je možná až moc vyhajpovaný místo...se sice skvělou focacciou, ale za ty peníze..? Jsem na vážkách...) byl povznášející, stejně jako jejich epesní kafe (retrofuturistický kávovar a ultra dobrý kafe).
Ovšem to by nebyla Pakočka Pakočkou, aby si v poločase neskočila na Matéčko a chlebíček (už okorával, ale šel, velmi šel!) do vyhlášenýho bufé městský knihovny, coby kamenem dohodil do Clam-Gallasova paláce.
Tam si na stánku ve dvoře vesele a s naprosto jiným tempem okorávaly jinačí chlebíčky- ty od Ambi. Po věnečcích další totální nápad. Ale i tak...neodolala jsem vábení šunky a salátu za 17 korun- přírodě neporučíš.

DB chlebíčková série od Ambiente:





Posilnění před přehlídkou, šunkovej zvítězí nad lží a nenávistí:



Pod čarou: dvorek Kafkova domu ozdobili studenti ilustrace a grafiky VŠUP, tohle je moje oblíbená Maria Makeeva, je vám jasný proč, no ne?

Kočka a skoroPakočka. Půvabné.

Žádné komentáře:

Okomentovat