sobota 23. června 2012

JÍDELNA TYLOVKA, PLZEŇ

Naskytla se mi možnost poobědvat v Plzni - jednoduše jsem tam byla a měla jsem hlad a kousek od nádraží jsem narazila na jídelnu Tylovka. Plzeň je v Západních Čechách a skutečně, jídelny tu jsou dost napřed - určitě je to větší západ, co se lidového stravování týče. Nemůžu napsat: určitě tam musíte zajít, až budete v Plzni - spíš bych vám i doporučila vyhnout se nejen jídelně, ale i městu samotnému, pokud je to možné. Já ale neměla moc na výběr, nebo mi to spíš bylo úplně jedno - byla jsem sama v cizím městě, s kocovinou a zhulená jak paprika.

Jak vypadá jídelna zvenku jsem zapomněla vyfotit (důvod - viz výše).

Dezén Tylovky je striktně devadesátkový, stejně jako celá Plzeň. Na čtení si můžete půjčit Neckrmanna, Matro a Bravo Děvku. Nabídka jídel ještě hm..nápaditější než v jídelnách, co známe z Prahy. Havířské špagety rovná se s kečupem a žampiony? V Plzni se ani nestydí to napsat, protože v 90. letech byl kečup dost napohodu (sorry za ty výrazy, moje dojmy byly stejně zhulený jako já). K velikosti porcí bych řekla asi to, že V Tylovce ani dělníci nedojídají.
Uhlířské špagety - jako šéf.

ALE co naprosto neznáme vzhledem ke korporátnosti a velikosti jídelen, jako je Těšnov - plzeňská jídelna měla obsluhu. U pultu zaplatíte a po pár minutách vám jídlo přinese taková jakože pani. Nevýhodou to může být, když spěcháte, ale výhodou je zase to, že si připadáte jak v restauraci. U toho vyvolává jídla a používá při tom slang jako v Mekáči. Třeba steak s nivou a americkými brambory je: STEAK, NIVA, AMERIKA! A tak.

Vedle mě si sedli pánové, které zaujalo, že si jídlo fotím. Celou dobu se přitom bavili o zahradničení. Dala jsem si čevabčiči, protože mi v tu chvíli název toho jídla přišel dost vtipný. Víc než jindy. Pán vedle mě si dal paprikový lusk, což mě taky hodně pobavilo, důvod opět výše. A i teď mi přijde zábavný, že plněný paprikový lusk je vlastně obří masová koule a k tomu decentně papriky. Ale to je asi prostě Plzeň.

Fotka čevabčiči mi nejde nahrát - Blogger říká, že je to zamítnuté serverem. Ani se nedivim.

Protože se mi opět nepovedlo napsat to vtipně, přepíšu vám sem minimonolog plzeňského rodáka Všehomíry  Valeše, abych si trochu vylepšila karmu článku:
No tak jsem jel do Plzně a čekám tam na nádráží a říkám si, to je divný, ne, vždyť jsem četl v novinách, že se radnice bude snažit vyhnat bezdomovce z nádraží a tady je jich snad ještě víc než minule. No a až pak jsem si uvědomil, že to jsou vlastně normální lidi.

KONEC.

Jídelna TYLOVKA
Tylova 26, Plzeň
PO - PÁ 10 - 14.30
STRÁNKY TADY

23 komentářů:

  1. no jít v Plzni sem je chyba. Těšnovská jídelna má konkurenci jinde. Buď na nádraží nebo u divadla. A tenhle článek je dost zbytečně nanic.

    OdpovědětVymazat
  2. ach hannah, musis si to redit tabakem :)

    OdpovědětVymazat
  3. hm coooooool....holka má v hlavě z tý trávy něco podobnýho jako je tam masová koule. :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ráda sem chodím, ale nemám ráda hulení...Asi jsem ze staré školy (asi určitě), ale mně to šíleně smrdí.
    Jinak Plzeň je opravdu hodně zvláštní město...

    OdpovědětVymazat
  5. dík, konečně mám argument pro kolegu z Plzně, proč je Plzeň nahovno. hehe.

    OdpovědětVymazat
  6. Inu když je roštěnka zhulená, tak proč leze do jídelny v Plzni? Měla si jít na ten Těšnov nebo co je v Prase lepčí, ne?
    Náhodou je v téhle jídelně na výběr víc než jinde a jídlo je dobré a neošizené, jak jsem v Prase zažil mnohokrát. Čím větší město, tím je víc těch, co to šidí a rozkrádají a jídlo stojí obvykle za ho....

    OdpovědětVymazat
  7. HA! tam jsem byla po plzeňskym fesťáku a jídlo bylo skvělé, hromada a za pár korun! Já určitě doporučuju(hlavně měli jako jediní otevřeno v deset dopoledne a už měli obědy:))

    OdpovědětVymazat
  8. Jako sorry, ale tak vylízanej článek může napsat jen pubertální atrofovaný pako. Posuzovat Plzeň dle jídelny u nádraží je stejný jako si dělat obrázek o Praze po návštěvě hlaváku... Nejdřív si přečti něco o normálních jídelnách nebo restauracích v Plzni jako jsou Slunečnice, Satyr nebo restaurace Anděl, pak se teprve vydej na oběd a něco kritizuj... Co čekáš, že budeš mít u hlavního nádraží, Hilton? Možná bys mohla občas místo lilku sežrat maso, abys dokázala kriticky a soudně přemejšlet.

    Tomáš Janovec - jsem na facebooku jako Nevěřící Tomáš

    OdpovědětVymazat
  9. No jako Plzeňák a velký patriot musím napsat i proto, že tu žiji 38 let, a co se týče služeb a gastronomických zážitků, je Plzeň periférie Somálska. Skoro každá jiná vesnice vzdálenější více než 67 km směrem na Rozvadov, má alespoň jednu dobrou restauraci... V Plzni, která je druhé největší město v Čechách (nemluvíme o Moravě),je jedna kde se omezují na to, že se tam dá jíst a nekrkáš pak tři dny česnek v prášku. A to jak se město stará o služby a vzhled města je tristní. Jsme sice Evropské město kultury 2015 a stavíme divadlo za miliardu ,ale brodíme se po kotníky ve psích hovnech...navrhuji příště zvolit na radnici blogerky z Vývařovny.

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem z Plzně a tuhle jídelnu mohu jen doporučit, chodím sem každý den. Krásné prostředí prosvětlené jídelny přímo v centru města evokuje takový fresh dojem a ne jako u většiny jiných jídelen jíst někde ve tmavém sklepě. Je zde velký výběr kvalitních, chuťově výborných jídel a porce za pár korun stojí opravdu za to. Této jídelně se obloukem vyhla doba, ve které je šizení zákazníků rutinou. Jak tu někdo psal oběd dostanete i v 10 hodin ráno, navíc obsluha je velmi příjemná a vstřícná. Názory autorky, jak na Plzeň, tak na jídelnu jsou totálně mimo, vlastně jako celý článek napsaný velice neprofesionálně „zfetovanou smažkou“. Já, narozdíl od autorky nejsem pod vlivem žádné omamné látky, takže můj názor má dle mého větší hodnotu. Hodnotím 90% a DOPORUČUJI!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Ty zhulená máslovko tak tam k nim nejezdi a nažer se u pepíků!!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Tohle může napsat jen nějaká retardovaná pražská blondýna !!!

    OdpovědětVymazat
  13. Tohle je hodně slabý. Vymaštěná hlava z Prahy komentuje své okolí. Jak ubohé. Není nad Pražáky, co? Vy jste třída a všechno ostatní je póvl. Možná by ses měla podívat do Vídně nebo do Budapeště a třeba pochopíš, jaká hnusná špína je Praha.

    OdpovědětVymazat
  14. dobre se tam ji, vzdy usmevavo, velke porce za rozumny peniz - at si slecna nejdriv zjist, ze kocoviny a jedovate reci jen nici zivot

    OdpovědětVymazat
  15. Holčičko jedna nafrčená. Jdi se nacpat na Staromák sojovým párkem za 150,-.

    OdpovědětVymazat
  16. Není nad to, když recenzuje sjetá smažka...

    OdpovědětVymazat
  17. Výborná jídla, velký výběr, a obrovské porce a příjemná obsluha. Bohužel to tam pak podle toho vypadá, že přes poledne jsou tam dlouhé fronty.

    OdpovědětVymazat
  18. Hodnotit město dle jedné jídelny je velice "profesionální" přístup. Pokud bych vždy měla hodnotit město na základě jednoho podniku, tak se mi nikde nelíbí, jsem jedovatá, jen nadávám a stěžuji si. Každé město/vesnice má co nabídnout. Znám lidi, kterým naprosto vyhovuje Praha/Brno a znám lidi, kteří jsou nejšťastnější na vesnici. Je to o tom, co člověk hledá/preferuje.
    Tak co kdyby jste si svoje osobní názory nechala slečno pro sebe. A pokud teda máte tu tendenci něco uveřejňovat, tak si laskavě uvědomte co říkáte. Znám spousty podniků v Plzni, do kterých se ráda vracím. Každé město má své pro a proti, tak co kdybyste se vrátila domů a hledala špatné podniky ve svém městě? Pokud chcete něco zveřejňovat, udělejte to tak, abyste mohla být na svou práci pyšná. :) a kdykoliv ji někomu můžete s pýchou ukázat a ne že tady nadáváte na město, které se vám nelíbí a že jste byla v podniku, kde vám nechutná. :) Věřím že vaše město je naprosto dokonalé a všechny podniky jsou na té nejvyšší úrovni, včetně jídelen.

    OdpovědětVymazat
  19. Neměla jsem navařeno a náhodou šla kolem.Nádhera,kašlu už na pachtění se v kuchyni a raději zajdu sem.Dobrá domácí strava,velký výběr i porce.Obsluha milá,prostředí příjemné a čisté.Budu mít víc času na rodinu a koníčky.Jsem pracující máma a babička.

    OdpovědětVymazat
  20. Drahá Hannah,
    i podle přezdívky jsi asi dost zakomplexovaná, zapšklá puberťačka. Nevím, kam obvykle chodíš na oběd, Alcron ani Ambassador, kde Ti za stovku ani neotevřou dveře, to samozřejmě není, ale je to slušná, čistá, jídelna, kam chodí z Tvého pohledu lidé, které nejspíš považuješ za póvl. Plivnout jedovatou slinu na slušné lidi, snažící se lidem poskytnout dobré služby je velmi snadné.
    Svoji averzi ke všemu plzeňskému si ventiluješ ale na nesprávném místě, protože personál je příjemný, porce poctivé a za přijatelné ceny. Tak sis se svou kocovinou mohla zajít do Mekáče, je jich tu mraky, a hojně navštěvované puberťáky a i pražáky, protože v Prase takový karboš v housce za takovou cenu nemaj.
    Byl jsem kdysi doprovodit mladé na letiště, kde si zeť objednal jakési těstovinové sekané potrubí, bylo toho dvakrát do huby, polité jakousi UHOŘ a chtěli za to 150,-Kč. Když jsem to viděl tak jsem té obsluze řekl, že nechci nic než kafe, protože za hodinu budu v Plzni, kde za třetinu ceny dostanu pořádné jídlo. Tak mi dali kafe, ale podstrčily mi místo cukru sůl. Protože to bez brýlí nepřečtu, tak jsem si ji tam nasypal. Dodnes mne mrzí, že jsem těm sviním to kafe na pult nevylil.

    OdpovědětVymazat
  21. Aneb když se zakomplexovaná smažka snaží napsat vtipnej článek za každou cenu. Jídelna vaří výborně.

    OdpovědětVymazat