pondělí 14. května 2012

KOCOVINOVÝ DENÍK


A ne, že tady zase budou nějaký přínosný komentáře ohledně kvality fotek- měla jsem kocovinu, jasný?
Nevím jak vy, ale já mám takový malý rituály, který se týkají kocoviny. Dokonce mám jedno tajný místo, kde kocovinu ráda trávím a vařím.
Kocovinu je třeba si předcházet, trochu si jí pohýčkat, rozumíte, ne?

Na tajným místě s tajemnou Em rády trávíme společný kocoviny vařením a sledováním Prostřeno. A je jedno, jestli jsme se opily noc před tím spolu nebo separátně a jen se pak svolaly, abysme mohly společně potit alkohol...
A nemyslete si, žádný hotovky nevedem. Jde tady o velice sofistikovaný kocovinový vařeníčko. Jednou jsme vyhodily pojistky v celém domě tyčovým mixérem, no kidding.Tentokrát jsme se pustily do rizota s červenou řepou podle BBC food (tady).

Potřebuješ:
cibuli
česnek
kapku olivovýho
víc než dost másla
rýži na rizoto, takže arborio nebo carnaroli anebo alespoň tu nejkulatozrnější s předpokladem k rovnoměrnýmu kynutí, kterou budete v kocovině schopní koupit
bílé víno- nejlépe italský vermentino, ale i ryzlink nebo veltlín se dají. A vemte lahev, budete jí potřebovat celou až vám při míchání dojde trpělivost...
červenou řepu, dvě, tři...
čerstvý kopr
parmezán
zakysanou smetanu
vývar (ten byste rozhodně měli mít tak jako tak, pokud si jako já rádi pěstujete kocoviny)

Sporák za vás řekne víc než tisíc slov...
zátiší s lampičkou, vývarem v krabičce a rýží v sáčku (než se mi vysypala půlka za ledničku...kocovina)

ještě máslo, olej a jdeme na restování cibule a česneku
Na rizotu je otravný a zenový zároveň to nekonečný míchání, dolívání vínem/vývarem...až se i vy začnete pomalu dolívat a zjistíte, že začínáte zase mít hladinku...a vaše rizoto taky...ale pořád lepší než připálit to.

turbo hrnec "o fous z pekla" č. 555, kopr a kámoš nekonečnýho míchání- ryzlink

Jako z BBC
Další stálicí u mě doma začal být vývar, kamarád co pomůže ráno, ale i při nočním návratu (jen bacha na varnej bod, já si v pátek v noci spálila patro...)- tenhle víkend jsem přečkala s kuřecím, z hřbetů. Taky přivítejte můj nový přírustek, Hannah se o týhle mističkový edici zmiňovala kdysi dávno (někde mezi zlamáníčkem z makový telky) v rámci Designbloku. A já jsem jí teď testla na vlastní (kuřecí) kůži.   Exaktní miska jak na ranní muesli, ovesný kaše a nebo polívky. Nomen omen, prostě- Super Bowl.


Nemocniční ráz- kuřecí vývar s rýží, bezva snídaně (oběd i večeře).
Detox čaj, celer a chleba s kozím sýrem, další kocovinové stálice.
Vývar i v neděli- s cibulkou,celerem a bio mrkví.

2 komentáře:

  1. U fotografie s popisem "Sporák za vás řekne víc než tisíc slov..." mě nejdřív napadlo, že to souvisí s tím, jak je ten dvojplotýnkáč zaprasenej. Až pak mi došlo, že pointa má být v názvu spotřebiče...:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně jako v BBC:-)

    OdpovědětVymazat