pátek 6. dubna 2012

ŽRANICE ZÁKONODÁRCŮ: DOPŘEJ PUPKU ZA NÁKUPKU - JÍDELNA, SNĚMOVNÍ 4

Co hamá poslanec Hamáček? Baští Bublan bublaninu? Má Šulc rád sulc? Vítejte v politickém krmelci: Přišel čas podívat se našim zákonodárcům do korýtka (senátor Korytář jistě promine)... Kážou politici šlichtu a sami se krmí kaviárem?

Zákonodárné žaludky mají podle všeho pocit, že jim platit za potraviny příliš nepřísluší. Do Poslanecké si chodí nacpat pupky za nákupku. Ceny tam jsou totiž takové, že jim nemůže konkurovat snad ani ta nejlacinější vesnická kantýna. Dá se to ale vůbec jíst? A kolik panáků tu pořídí průměrný poslanecký plat?


Poblívka, 20,-. Chutnala skoro stejně hnusně jako v menze, nejspíš nějaká iniciativa resortu školství...


Omeleta se sýrem s vařeným bramborem, 50,-. Poživatelné to bylo, akorát se mi nezadařilo rozpoznat, zda byl pro náplň použit "sýr", potavený polystyrén nebo jiná konzistencí příbuzná hmota.


Kvíz pro zvídavé - najděte 4 podobnosti mezi tímto a předchozím obrázkem!

Modří, červení i oranžoví už jistě vědí (jenom chudáci zelení se musí pást mimo roh hojnosti PSPČR) - čínské zelí, paprika, rajče + poslanec Oliva = univerzální obloha. Teda pardon, pohroma. Univerzální pohromaKuře ála bažant (68,-) bylo nicméně vcelku chutné.


Rakvička se šlehačkou (ve spreji), 6,-. Původně jsem byla vábena normalizačním názvem Zmrzlinového poháru "Eva", ale pak zvítězila cena.

Jelikož správný zákonodárce ví, že riskovat sřízlivý stav se nevyplácí, na menu je i například Vanilkový krém s jahodami, griotkou a šlehačkou (19,-).


Strach ze střízlivosti je ve sídle sněmovny vskutku obrovský: Například za měsíční senátorský plat by se v tomhle podniku dalo vypít až 100 skleniček denně. Přijde vám tohle správné?



Závěrem si dovolím otázku: Co myslíte, šel by pták ODS uvařit ala bažant?

Index žaludečních vředů: 3.9/5

9 komentářů:

  1. Soudíme-li podle cen, tak ano.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si myslela, že tam jen tak lidi z ulice nemaj přístup..?

      Vymazat
  2. měl jsem rizoto i těstoviny, obojí za tu cenu (dotovanou) férové, kulinářsky je to klasická menza. Do jídelny se dostanou všichni poslanci, lobbisti i běžní lidi jako já, pokud je poslankyně/poslanec pozve do parlamentu

    OdpovědětVymazat
  3. poslanci všech barev snad prominou, my ostatní se zasmějem

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
  4. ... a co na to Jan Tleskač ?

    OdpovědětVymazat
  5. To kure se vazne jmenovalo "a la bazant" ?!

    OdpovědětVymazat
  6. kuře ala bažant je stálice českých menz a jiných jídelen! prostě klasika! :)

    OdpovědětVymazat