neděle 19. února 2012

BIO FACH, NORIMBERK: FESTIVAL AROGANTNÍHO VEGANSTVÍ

V rámci práce na Zelených trzích byl náš pracovní tým pozván na veletrh Bio Fach do Norimeberku, jež probíhal 15.-18. února. Na Norimberském výstavišti se v 9 halách prezentovali výrobci bio potravin - samozřejmě tak, že dávali všem ochutnávat. Karol vymyslela v našich dotaznících otázku, která země je gastronomická Severní Korea - a já si po návštěvě Bio Fachu jsem ještě více jistá tím, že je to právě Česká republika. Popisujeme vám tu rybí prsty z mořské panny, ale v Německu mají bio rybí prsty z lososa. A bio tuňáky 100% dolphin free. A nanuky z manga, které jsou vlastně zmražené mango. Dál jsem taky ochutnala asi stopadesát sýrů ( a konečně se naučila jíst kozí), čokolád, olivových olejů a vlastně všeho. Bylo to tak moc dobrý, že si to nedovedete představit. A samozřejmě hezky zabalený. Jestli si někdo myslí, že to tu tak taky někdy takhle bude, ŽIJE VE LŽI. 

Krása.

 Další krása.

Biopolotovar značky Chci od trojobalu něco víc.

Lososí prst značky Chci od trojobalu nejvíc.


Tohle nic, to se mi jenom líbilo, vždycky jsem měla slabost pro kapustu ve vaně.

Takhle si představuju mléčný bar na Creepy Teepee.


10 komentářů:

  1. výstavy jedla sú najlepšie výstavy v galaxii!

    OdpovědětVymazat
  2. Kde se shánějí info o podobných festivalech (trochu dřív než tam přijedete, vyjíte a pak až píšete :D)? Vypadá to více než božsky.

    OdpovědětVymazat
  3. Upřímně řečeno zatím nevím, já jsem tam jela přes projekt Zelené Trhy, pro který pracuju, a ty zase pozvala manažerka Svazu Pro Bio...v Čechách se chystá Biostyl, 20.-22.4.

    OdpovědětVymazat
  4. No tak v Německu hlavně není nutný chodit jen na takový výstavy. Třeba v takové Stuttgart Markthalle člověk najde kvanta podobných lahůdek. (uvádím díky vlastní zkušenosti, jistě je podobná v každém větším městě)

    OdpovědětVymazat
  5. To je toho...to je u nás taky...třeba v pátek jsem byl v intersparu v europarku a třeba takový pomeranče tam měli skoro všechny nahnilý, cibule byla malá a zcvrklá, mandarinky jen potlučené velké nebo v síťce malé a hnusné....prostě hard-core bio :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ježyš, já mám ve stodole pohozenou vanu - že bych ji osázel kapustou a vystavil před vrata?

    OdpovědětVymazat
  7. Uaaa, řekněte mi, že to červený na tom obloženým chlebu se salámem NENÍ jahoda! Brrr. Brr.

    OdpovědětVymazat