čtvrtek 10. listopadu 2011

MUSÍTE ZKUSIT: NOVÝ SUSHIBAR MYSLÍKOVA

Při našem pátrání po levném & dobrém sushi v centru nemohla naší pozornosti ujít nově otevřená sushárna Miss Saigon v Myslíkově. Restaurace je otevřená asi týden a určitě stojí za pozornost - do Binh Minh na Štross je z centra daleko a Sushibar, který je hned přes řeku a další podobné podniky jsou cenově úplně jinde - saigonská slečna představuje vcelku rozumný kompromis mezi cenou a kvalitou. Zkuste to & podělte se s námi o postřehy!
Protože jsme nudné, předvídatelné a vypočitatelné, nepřekvapivě jsme si dali šestku lososa. Pořídíte jí tady za 79,- korun. Tvar malé slzy mě jako skalního konzervativce zrovna u této variace překvapil, ale chuťově to bylo dobré skoro jako výše zmíněný Štross, kde je jednou z největších předností opravdu slušná čerstvost masa. Zdejší zázvor byl naprosto nezapomenutelný, servírovací nádobí celkem vkusné a narozdíl od většiny pražský Čín-Viet-Jap-Thai-Asií tu nemají ty světlé  jídelní hůlky s čtyřlístkem, ale nějakou sympaticky tmavou nenápadnou odrůdu, ze které tolik nepadají třísky.
Co si ještě zaslouží chválu je milá, vstřícná a usměvavá obsluha - držíme palce, ať se to ani s větším návalem hostů nezmění. Dávají tu také zdarma vodu z kohoutku, což je určitě plus. Prostředí je poměrně jednoduše zařízené, vzdušné a bez přebytečných kýčodekorací, které se tolik těší oblibě v tomto regionu. Pokud by vám i přesto náhodou nesedlo, takeaway je tu samozřejmostí. Co bych Miss Saigon naopak vytkla, je zbytečně dlouhý & multimegamnohopoložkový jídelní lístek. Dezerty jsou také průměrnější, můj krém bruleé (39,-) chutnal trochu pudinkově a Terky kiwivěc (39,-) špatná sice nebyla, ale ani kdovíjak nezaujala.

Jinak to ale určitě stojí za to, takže se tam koukejte vypravit. Za domácí úkol máte vyzkoušet všech X dalších druhů sushi a zbývající dezerty. Těšíme se na feedback!

P.S. Troufáme si tvrdit, že jsme první blog, co o tomhle podniku píše. Kdyžtak nás opravte!

9 komentářů:

  1. výborně, brzy tam zajdu! díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  2. slyšela jsem od kamaráda gourmeta, že tato restaurace stojí za to ;) vyzkouším co nejdříve! ale píšou o této rstauraci i zde: http://vietfoodfriends.blogspot.com/2011/11/recenze-miss-saigon-misena-vietnamka.html

    OdpovědětVymazat
  3. Do Miss Saigon se vyplatí zajít i na vietnamská jídla (detailní popis některých z nich naleznete také v druhé recenzi na zmíněném blogu Viet Food Friends). Doporučuju sekci Tradiční vietnamská kuchyně v jejich menu :)

    OdpovědětVymazat
  4. ano ano, studene zavitky a polevka pho vynikajici, sushi me neoslovilo (podle prijemne obsluhy jsme si sushi meli dat pred polevkou, ze by nam chutnalo vic)
    :-)

    OdpovědětVymazat
  5. A kde to tam jee?? Majklac

    OdpovědětVymazat
  6. Podělte se o postřehy? Tak jsem sepsal recenzi :-)

    http://b-i-g-p.tumblr.com/post/13753584811/miss-saigon-restaurant-sushi-bar

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsme zašli a prima, určitě jsme tam nebyli naposledy. Moje první sushi v životě, takže jsem si dala taky konzervativního lososa (tudíž minirecenzí něčeho dalšího z menu nepřispěju). Už ho nedělají ve tvaru slzy, ale oblého čtverečku. A na talířek mi nedali mrkev, ale wasabi. Jinak souhlas, bylo to výborné :-) A asi je tam pořád tatáž slečna, protože byla neuvěřitelně milá, ochotná a obskakovala nás, až jsem byla mírně v rozpacích. Tohle od české obsluhy fakt zatím neznám (ale nechci nikomu křivdit). Lucka

    OdpovědětVymazat
  8. Zasli jsme s manzelem na veceri jako predkrm jsme vyskouseli vietnamskou palacinku v jidelnim listku nebylo bohuzel vytisknute obsazeni tim mam na mysli veprove maso tak jsme museli zvolit jiny predkrm to by tak ale nevadilo ale mlady vietnamsky kluk se nas zeptal proc jsme to nemohly rict drive to nas velice zamrzelo a za dalsi meli jsme objednane piti cekali jsme asi 15minut trvalo to a nakonec kdyz uz nam ho konecne donesl tak manzelovi misto objednaneho piva donesl vodu manzela to velice vzalo vsude kde jsme byly na jidle se nam toto opravdu nestalo myslime ze do saigonu se uz asi nevratime kazdopadne nemuzeme doporucit tuto restauraci ......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byly jsme si jidlo bylo to uzasne byli jsme velice spokojeni naposledy tam byla velice prijemna ceska obsluha >cesky kluk< ale z nejakeho duvodu tam neni to by nebyl takovy problem jenze ted jsou tam dva vietnamsti kluci nevadilo by nam nic ale obsluha popravde receno nic moc cekali jsme dlouho nez nam prinesou jidlo a piti misto toho se tam oba vybavovaly jako by je nezajimalo ze tam jsme a nevsimaly si nas hrozne se to tam zmenilo myslime k horsimu nevime jeste jestli vubec zajdem s pritelem na veceri ale kazdy ma svuj nazor a treba i male problemy se musi resit dekujem

      Vymazat