sobota 1. října 2011

VEGANSKÉ VINOHRADY: LOVING HUT

Když jsem pracovala ve Strašnicích, jezdila jsem 24kou kolem reklamního plakátu s nápisem
"Buďme vegany, žijme ekologicky, tím zachráníme planetu."
a logem nějaký vícepobočkový restaurace. Dost mě to pochopitelně provokovalo, ale taky jsem byla zvědavá, kdo se za tím nevkusným žlutým logem skrývá. No a dnes mě spolubydlící přemluvila, ať tam zajdeme.

Třicet minut před zavíračkou jsme si po překonání jazykové bariéry (ČJ ani AJ u obsluhy moc nefrčí) obědnaly Saigonské rolky, Tofu na kari s mořskou řasou a bambusovými výhonky, salát Loving Hut a veganské Pho (oxymorón?). Rolky se sladkokyselou omáčkou byly moc dobré a zelenina v nich čerstvá a křupavá. Akorát moc nechápu, jak vyrobili veganské krevety ??? (prosím poučte mě někdo ---)
Druhé místo patří salátu. Sojové maso bylo dobře ochucené, porce tak akorát, zelenina opět čerstvá. Přílohové rýžové chipsy by k tomu asi servírovat nemuseli, ale dát na stranu se zase asi dají vždycky.
Ještě ucházející bylo i tofu na kari, i když bylo trochu rozvařené, příliš mastné a na řase, kvůli které jsem si to dávala dost šetřili. Pho nePho jsem z principu neochutnávala, ale kromě kamarádky si ho tam dávalo docela dost lidí.
No a teď to nejlepší. Dekor je nenápadný, až na menší obrázek odbarvené asiatky, která je, jak jsme se dočetli v letácích u dveří "nejvyšší mistryní" a "duchovní učitelkou", a káže o tání ledovců a spáse světa. Leták dále obasahuje "naléhavý kvíz", který pro záchranu světa doporučuje zvolit následujících pět kroků - 1) Být vegany, 2) Mít auta na hybridní pohon, 3) Vysazovat více stromů, 4) Přejít na udržitelnou energii, 5) Modlit se. A pak taky spoustu zvířátek, která vás prosí o soucit a podobně.

Tak nevím, přispěli jsme svou večeří na provoz divné sektě? Byli jste tam někdy?
 

6 komentářů:

  1. No delfini si na těch vyjetejch bateriích z hybridů asi moc nepochutnaj... ale co to sem pletu...

    OdpovědětVymazat
  2. jsem naprosto nesoucitný, neekonomicky smýšlející, nevznešený, militantní hajzl!!! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Chachá, tam jsem nedávno byla (v Truhlářský - tam uměj bezvadně česky, byla jsem až překvapená). Ta blonďatá ženština tam pořád dokola na obrazovce s vypnutým zvukem prozpěvovala něco o happiness, spring a tak (titulky asi v 20 jazycích) - vypadalo to jako normální čínskej popík nebo záznam z novoroční estrády. Nenapadlo by mě, že to je agitka, letáků jsem se nevšimla - tyhle věci prostě nevnímám. Roztomilé. Ale přímo se nějakých příspěvků nedožadujou, nebo jo? Spíš ty stránky hned navrchu vypadají jako rozcestník na další spolky, esoterický obchůdky a kde co, ale vstup je víceméně dobrovolný a na vlastní nebezpečí. Čili jestli, tak odchytí jen lidi, kteří jsou už cvoci beztak, zdá se mi, no harm done. Zdraví Olívie z Améru;).

    OdpovědětVymazat
  4. jak to tam zhruba vyjde cenove?

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám Loving hut ráda. To kari jsem měla taky a je pravda, že bylo hodně mastný. Ale Pho si tam dávám často a je fakt skvělý!

    OdpovědětVymazat
  6. Obědnaly jste si jo? Tak to je čeština hadr teda.

    OdpovědětVymazat