čtvrtek 13. října 2011

RECENZE MENZ: ALBERTOV

Je jenom jedno místo, kde se najíte levněji než na Těšnově. Menza. Vypravili jsme se tam za vás, pozřeli jsme nevídané a přinášíme vám historicky prvního průvodce vysokoškolskými menzami. Místo Michellinových hvězdiček jednotlivé podniky hodnotíme dle indexu žaludečních vředů a nabízíme vám návod, jak z tohoto gastroočistce vyjít co nejlépe.
1# Albertov
2# Tady snad něco dávají zadarmo? Albertov, 10:50
 
 3# Pozor na stanoviště zdraví. Smrdí to jako ocet.
4# Highway to hell's kitchen. Abyste se k ní dostali, musíte se probojovat těmi, co ještě stojí ve frontě.
 5# Slinty, slint. Které dnes asi bude naše šťastné číslo?
Zleva: Klatovský závitek 39,65; Vepřové maso v šouletu s okurkou 37,56; Pikantní drůbeží směs s hranolkami 42,34; Míchaná zelenina s vařenými brambory a 2 (!!!) vejci 36,98,-.
 6# Trošku sureální. Že by velké prádlo?
7# Seznamte se: Vepřový šoulet s kroupami a hráškem. Obecně k jídlům, jejichž názvy svojí zvukovou stopou připomínají názvy pohlavních orgánů (i.e. cmunda, penne) chovám nedůvěru, ale šlo to. Pokud máte rádi kroupy. Společníka šouletu dělá pórková polívka, v níž významnou chuťovou složku zastupuje velký podíl jíšky. Kromě toho jsme v ní objevili i bramboru a překvapivě i kus výše zmíněného pórku.
8# Korýtko. Při pořízování této fotografie jsem byla konfrontována zaměstnanci menzy. Postačilo odvětit anglicky, že jsem "Erasmus student from Romania", a byl pokoj. Dobré vědět pro příště.
 
9# Salátová stanice. Už jsem nestihla vyfotit, ale je tu také štrůdlová/dezertní stanice a stanice nealkoholických šumivých nápojů. Nic moc, ale aspoň tu ty saláty mají, i když jsou celkem drahé - 16 Kč/miska.
10# Závěrečná hodnocení:

Personál: Není dvakrát vlídný, největší bitch je mladá rezatá kuchařka, která má konstatní PMS. Muži jsou sympatičtější a vstřícnější, když není nával tak i zavtipkují. Staff je opatřen jmenovkami, tudíž víme že tam pracuje cukrářka Květa a skladník Robert.

Prostředí: Poměrně obyčejné, výhodou je tu blízkost centru a střední klaustrofóbnost prostor.

Fronty: Dlouhé, ale rychle postupující kromě pozdnějších hodin + léta.

Jídelníček: Dost obskurní, často ani nepoznáte co máte na talíři. Zásadně volte pokrmy, které bez problému holým okem rozklíčujete na základní ingredience, ani pod pohrůžkou nebrat nic se slovy "směs", "mix", "eintopf" v názvu. S trochou snahy přemluvíte kuchařky, aby vám vyměnili hranole za brambory, ale dál se nehnete. Kamarád z parazitologie rovněž varuje širokou veřejnost, že jejich katedra tam chodí na exkurze pitvat červy-friendly maso. (není to vtip)

Index žaludečních vředů: 4/5

12 komentářů:

  1. Já ale pořád nechápu, proč se šoulet ve vývařovnách podává zásadně s vepřovým? Je to přeci židovské jídlo.

    OdpovědětVymazat
  2. A já myslela,že nemůže bejt nic horšího než naše menza. Asi jsem se spletla.
    Na druhou stranu v tý naší zas nemáme čajový korýtko.

    OdpovědětVymazat
  3. čajové korýtko, to je fakt strašnej vynález...

    OdpovědětVymazat
  4. ta cedule na vrátnici je tam už 10 let :)

    OdpovědětVymazat
  5. Sem si říkal, proč fotíte i pánské záchody:) a ono to je korýtko na čaj...:) No, vzbudilo by ve mne nemalou nedůvěru:).

    OdpovědětVymazat
  6. Albertov je fakt strašný; když mám příležitost, chodím na Budeč, tam sice nemají saláty ani dezerty, ale jídlo je mnohem lepší, prostředí příjemnější (žádné korýtko, dost světla, hezké stoly...) a nebývají tam fronty ani narvané stoly.

    OdpovědětVymazat
  7. Vůbec nevíš dilino !

    OdpovědětVymazat
  8. Kamarád z parazitologie rovněž varuje širokou veřejnost, že jejich katedra tam chodí na exkurze pitvat červy-friendly maso...je to vtip

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem kdysi chodila na obědy a večeře do menzy Švehlovi (na Praze 3 u Jiřího z Poděbrad) a tam vařili moc dobře, ale je to tak 10 let nazpět ani nevím, jestli ještě fungují :-).

    OdpovědětVymazat
  10. Ty jména personálu Vám taky trošku nesouhlasí...

    OdpovědětVymazat
  11. Takže místo menzy si mám každý den vařit nebo jít do KFC? Nevaří tam špatně.

    OdpovědětVymazat