sobota 24. září 2011

MADE IN POLAND: VAFLE @ KAWIARNIA

Byli jste někdy na Sněžce? Jestli jo, tak určitě víte, jak je těžký se tam rozumně najíst. Bystřejší spolužačky si nakradly jídlo u snídaně, další se po cestě přiživovaly borůvkama a sbíraly houby nebo si nakoupily jídlo za nížinnější ceny na Luční boudě. My neprozíraví jsme si museli obstarat jídlo v ufo-objektu na vrcholu. 

Kromě démonické dekorace v podobě obří sochy obživlého falického párku v rohlíku, který se lascivně pomazává kečupem a hořčicí (samozřejmě ho neměli) nabízí ufo-objekt další delikatesy. Nabízí je ale v pouze v polštině a oceňuje ve zlotých. Bikoš, pirožky a polívku jsme sice poznali, ale zbytek se podle názvu úplně rozluštit nedal. Nakonec jsme se po kratším váhání rozhodli risknout cosi pod názvem Gofry XXL.

Nebudu vás napínat - byly to vafle. Ze tří ochutnaných variant jednoznačně zvítězila višňová variace gofry z fruzelina (8Zl), která potěší nejen milovníky višňové kapsy z Alberta; jako druhé skončily sladší čokoládové gofry z polewa (8Zl) a nejhůře dopadly poněkud těžké a přeplácané gofry z bita smietana, polewa, ovocami (15Zl). 

A co vy, čím jste se odměnili po výšlapu? 

P.S. Když už jsme u vaflí - moje nerdí já by hrozně chtělo tenhle vaflovač.


6 komentářů:

  1. Gofry jsou určitě z francouzského "gauffre" ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Co bychom bez svého dvorního lingvisty dělaly! :D

    OdpovědětVymazat
  3. U nás v brně tomu v okýnku proslulé pizzy na české taky říkaj gofry, já to nepapám, tak se nevyznám, ale nikomu to divný nepříjde, co to jí. Na druhou stranu se taky ale stejně tak nikdo nepozastavuje nad tím že té buchtě říkaj pizza.

    OdpovědětVymazat
  4. Ou, višňová kapsa z Albertu - tečou mi sliny...

    A co je v té poslední zapíchnutého? Vypadá to jak špejle od lízátka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to náhodou brčko ve sklence s pitím?

      Vymazat