sobota 13. srpna 2011

Celozrný mafíny napůl pro arogantní vegany a napůl pro vrahy zvířátek a kytiček plus intersparovej gastropodvod

Rozhodla jsem se neurazit ani vegany ani milovníky zvířátek, takže když si každej dá půlku mafína, budou šťastní oba. Máme tu tedy receptůru na z poloviny arogantní mafíny. Cesta k nim byla asi tak strastiplná, jako Buddhova osmidílná stezka...a dneska to tak máme dohromady s gastropodvodem.

Tak tedy popořádku:
Donesla se ke mně zpráva, že v Intersparu vedou lahodné sojové mléko za stálou cenu 30 Kč. A protože Alpro mojí peněženku obírá asi o stovku týdně, a to se ještě musim několikrát za den vyhejbat lednici, v horšim případě se musim plácnou přes prsty sápající se po týhle arogantní krabici, protože stovka...to už jsou ponožky v Topshopu. No zkrátka takže Interspar, 30 Kč, takže jsem šlápla do pedálů svýho bicyklu a už jsem byla před nejbližšim obchodem.

Hodnocení lahodného drinku je asi takový: to už radši Relax drink.
Takže chvíli jsem přemejšlela, že lahůdkou zaleju ségry kaktus, kterej se začíná nebezpečně rozlejzat do mý poloviny okenního parapetu, ale pak mi hlavou probleskl napůl arogantní recept. Bohužel nejsem natolik znalá, abych věděla, čim nahradit vajíčka, a taky nejsem tolik arogantní, abych zapomínala na to, že do buchty prostě patří máslo. Tak teda jenom 50% arogance.



Na cca 16 mafínů potřebuješ:
250-300 g celozrný mouky
hrnek lahůdky z Intersparu, stejně tak chutná i lahůdka z DMka
půl sáčku kypřícího prášku do perníku
půl sáčku klasickýho kypřícího
lžička sody
2 vanilkový cukry
skořice, hodně skořice (s tou je to skoro jako s bazalkou - čim víc, tim líp)
muškátový oříšek
hrnek a půl medu
takovej pěknej kousek másla...tak necelá půlka to mohla být?
2 jablka nakrájená na kostky

Na drobenku:
kus másla (tak pětina?)
další vanilkovej cukr
tak akorát celozrný mouky
skořice

Receptůra:
V jedný misce důkladně smíchej všechny sypký přísady. V druhý smíchej teplejší gastropodvod, máslo, vajíčka a rozpuštěnej med (prostě všechno tekutý), pořádně prošlehej. A teď promíchej dohromady sypký a tekutý (už by se to ale nemělo míchat moc důkladně) a přidej jablka. Peč cca 20-30 minut na 180-200 stupňů. Po deseti minutách pečení na mafíny nadrob žmolenku.


6 komentářů:

  1. jdu píct. ale nemám celozrnou mouku ani sójový mlíko. takže z toho budou jenom klasický,nudný mafiny. ale zas budou ve stejnejch košíčkách jako máš ty.

    OdpovědětVymazat
  2. ..no mooc nechapu to spojeni "arogance" a veganstvi-ale narazila sem na tento odkaz,tak treba mi to dojde po shlednuti jinych prispevku??aapropo-maslo neni vegansky!!
    ella

    OdpovědětVymazat
  3. ella: kdybys cetla ten clanek nebo aspon nadpis clanku, tak bys vedela, ze nikdo netvrdi, ze maslo vegansky je. spojeni arogance a veganstvi je jenom trapnej vtip.

    OdpovědětVymazat
  4. Vejce lze nahradit sojovou moukou.

    OdpovědětVymazat
  5. Vejce lze nahradit taky bananem. Nebo vodou a olejem. Clovek nemusi bejt znalej, staci si zapremejslet nebo se naucit hledat (pak to pude i bez toho masla).

    OdpovědětVymazat
  6. recept by byl asi dobrej, ale za ty stašný kecy okolo to vzdávám louskat ....

    OdpovědětVymazat